Купити квартиру в Дніпрі

Верещук пропонує продовжити виплати ВПО ще одній категорії населення

Верещук пропонує продовжити виплати ВПО ще одній категорій населення

Верещук пропонує продовжити виплати ВПО ще одній категорії населення. Про це сьогодні, 14 листопада, повідомили в Мінреінтеграції, передає НСН.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитсадки

На гарячі лінії Мінреінтеграції телефонують жінки-ВПО з малолітніми дітьми, які мешкають у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Жінки пояснюють, що у зв’язку з цим не можуть вийти на роботу, – йдеться у повідомленні

Тому їх турбує, чи будуть продовжені їм виплати. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

Ця тема обговорювалася на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Виплати ВПО – кому їх планують продовжити

Відповідно до постанови КМУ № 332 для родин з-поміж вразливих категорій населення допомога може бути призначена сім’ї ще на один шестимісячний період, якщо у родині є:

  • діти з інвалідністю;
  • особи, які доглядають за особою з інвалідністю;
  • особи пенсійного віку;
  • особи, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника;
  • якщо сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

Віцепрем’єрка запропонувала розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким будуть продовжені виплати ВПО ще на пів року.

Зокрема, я пропоную продовжити такі виплати родинам переселенців із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Маємо підтримати наших людей, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії, – зазначила Ірина Верещук

Ще новини України: Виплати для ВПО за новими правилами – хто має право на допомогу від держави

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×