Купити квартиру в Дніпрі

Мобілізація транспорту для ЗСУ: що і як вилучатимуть у громадян – в Міноборони зробили заяву

Мобілізація транспорту для ЗСУ передбачена новим законом про мобілізацію, який вже 18 травня вступить у силу.

У Міноборони України зробили заяву, пояснивши, як проходитиме вилучення транспорту у громадян, передають Новини України – НСН.

Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням або регіональними органами СБУ за рішенням місцевих адміністрацій, — заявили в  Міноборони

Серед транспортних засобів, які вилучатимуть у громадян, може бути, у тому числі, водна техніка, а також трактори, самоходні сільськогосподарські дорожні машини, сільськогосподарська техніка.

Також тут зазначили, що повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Мобілізація транспорту для ЗСУ: роз’яснення комітету Нацбезпеки

Законом про мобілізацію, який набирає чинності вже у суботу, 18 травня, передбачено, що у громадян України, які мають у власності більше за одне авто, можуть вилучати транспорт на користь ЗСУ.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони та розвідки Олександр Федієнко в інтерв’ю “Телеграфу” розповів, як це відбуватиметься.

За його словами, буде підзаконний документ Міністерства оборони. Тобто постанова Кабінету міністрів, яка буде визначати, що це буде робити суд і лише на добровільній основі.

“Тобто не може бути такого, що ТЦК зупиняє і каже: “о, у тебе два джипи, давайте ми один забираємо”. Такого, в принципі, і зараз не може бути. І з прийняття цього закону цього також не відбуватиметься. Тобто не треба переоформлювати другу автівку. Ми говоримо саме про автівки. Якщо ж питання про екскаватори чи трактори – якась спецтехніка може бути мобілізованою. Але навіть зараз це регулюється: є постанова Кабінету міністрів щодо мобілізації транспортних засобів. Це чіткий механізм”, – пояснив він

Федієнко додав, що заступниця міністра оборони Наталія Калмикова пообіцяла, що документ буде прийнято найближчим часом.

Ще новини України: Як новий закон про мобілізацію позначиться на українцях за кордоном

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×