Купити квартиру в Дніпрі

Уряд України визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

Уряд України визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

Уряд України офіційно визначив місце для Національного військового меморіального кладовища. Там буде понад 50 тисяч поховань.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає НСН.

За словами Шмигаля, меморіальне кладовище буде розміщене на двох земельних ділянках у Гатненській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Створення такого кладовища має дуже велике значення для нашої країни. Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто віддав життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність, – зазначив прем’єр

Уряд України визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

За словами нардепа Олексія Гончаренка, кінцевий термін проєктування меморіального кладовища – до 30 липня 2025 року.

Нагадаємо, 23 лютого 2024 року Уряд виділив на будівництво та функціонування Національного військового-меморіального кладовища 515 мільйонів гривень на цейрік. За попередньою інформацією, воно мало розташовуватися у селі Гатне Київської області.

Відомо, що 8 листопада Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроєкт №9676 щодо особливостей розміщення Національного військового меморіального кладовища. Тоді, його планували збудувати у селищі Биківня Київської області, а до цього на Лисій Горі у Києві.

У другому читанні Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про створення кладовища, новим місцем обрали село Гатне Київської області.

Національне військове меморіальне кладовище передбачає цілий комплекс споруд та площ, зокрема:

  • військове кладовище на 50 тисяч поховань;
  • колумбарій;
  • ритуальна будівля та інші необхідні споруди для організації почесних поховань;
  • музейний комплекс.

За словами колишньої міністерки в справах ветеранів Юлії Лапутіної, прикладом для створення українського меморіалу може стати Арлінготнське кладовище в США, про це вона розповіла в інтерв’ю CNN.

Уряд України визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

Арлінгтонський національний військовий цвинтар знаходиться в штаті Вірджинія в США. Там нараховують 400 тисяч могил на площі понад 250 гектарів: поховані учасники війн, президенти, голови Верховного суду, астронавти.

Кладовище створили під час громадянської війни в США, йому вже понад 150 років. Комплекс включає меморіальний міст, меморіальну дорогу, амфітеатр, колумбарій. Цвинтар поділений на 70 секцій: є окремі секції для загиблих після подій 2001 року, медсестер чи капеланів.

Ще новини України: Шмигаль назвав основні завдання України у 2024 році

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×