29
29

Меморіал: вбиті росією. Владислав Апальков, 10 років, Лиман, вересень

Меморіал: вбиті росією. Владислав Апальков, 10 років, Лиман, вересень

Вбиті росією. Владик дуже любив своїх рідних. Тісний зв’язок у Владислава був із бабусею. Захоплювався футболом, комп’ютерним програмуванням і астрономією. Любив спостерігати за зірками, планетами…

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Владислав Апальков

Меморіал: вбиті росією. Владислав Апальков, 10 років, Лиман, вересень

Життя Владислава Апалькова обірвалося у Лимані на Донеччині за кілька днів до звільнення міста з російської окупації.

8 вересня 2022 року хлопчик із вітчимом Миколою і його кумом Євгеном пішли до лісу. Там вони підірвалися на міні – Владислав і Євген загинули на місці. Вітчим хлопця, який тоді вижив, отримав 90% опіків, також йому відірвало руку.

7 жовтня 2022-го Владиславові мало виповнитися 11 років. Хлопчик був родом із Лимана. Зростав у багатодітній сім’ї, мав ще старшого брата і молодшу сестру.

Дуже любив своїх рідних. Тісний зв’язок у Владислава був із бабусею Людмилою Яківною. Вона приділяла багато уваги онукові, допомагала йому розвивати свої здібності.

Владислав навчався у Лиманському ліцеї №5. Захоплювався футболом, комп’ютерним програмуванням і астрономією. Любив спостерігати за зірками, планетами. Любив грати в ігри.

«Владік у мене був дуже доброю, порядною, совісною дитиною. Навчався на відмінно, чудово знав математику, мав найкращі досягнення серед однокласників», – розповіла бабуся Людмила Скицька

«Він був активною, життєрадісною, веселою, допитливою й ерудованою дитиною, мав багато друзів. Дуже полюбляв навчання. У родині був відповідальним і дбайливим, допомагав батькам по господарству», – розповіли у навчальному закладі, учнем якого був хлопчик

Старший брат Владислава Апалькова пішов боронити Україну в лавах ЗСУ.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×