Купити квартиру в Дніпрі

Меморіал: вбиті росією. Захисник Олег Пруцков, 24 роки, Херсонщина, серпень

Меморіал: вбиті росією. Захисник Олег Пруцков, 24 роки, Херсонщина, серпень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Олег Пруцков

Меморіал: вбиті росією. Олег Пруцков, 24 роки, Херсонщина, серпень

Старший лейтенант Олег Пруцков, позивний Парус, загинув 29 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Миролюбівка на Херсонщині. Офіцеру було 24 роки.

Олег народився у місті Костопіль Рівненської області. Навчався у Кременчуцькій гімназії №20. З дитинства мріяв стати військовим, тому вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. У вільний час активно займався спортом. Любив читати і подорожувати.

Після випуску молодий офіцер служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді Збройних Сил України. Воював в ООС на Донбасі.

Під час повномасштабного вторгнення обіймав посаду заступника командира протитанкової артилерійської батареї. З перших днів разом із підрозділом брав участь в обороні Батьківщини від російських окупантів.

«Олег був і залишиться найкращим сином. І я дякую Богу, що була і залишуся мамою Олега. Вірний і наполегливий товариш і командир», – розповіла мама загиблого Наталія.

«Вічна пам’ять випускнику нашої гімназії Олегу Пруцкову, який загинув, захищаючи незалежність нашої держави! Випускник 2015 року. Олег мріяв бути військовим. Він був дуже здібним учнем, світлою, доброзичливою людиною, хорошим вірним товаришем і другом. Такі хлопці – це насправді цвіт нашої нації. Шляхетна і героїчна його загибель за свободу і незалежність нашої держави. Співчуття його рідним. Світла пам’ять тобі, хлопчику… Неможливо повірити… неможливо прийняти твою загибель…» – написали у гімназії

Поховали офіцера у рідному Костополі. В місті на честь старшого лейтенанта Пруцкова перейменували вулицю, на якій він жив.

Вдома на Олега чекали батьки.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×