39
39

Меморіал: вбиті росією. Вероніка Дегтяренко, 9 років, Лиман, квітень

Меморіал: вбиті росією. Вероніка Дегтяренко, 9 років, Лиман, квітень

Вбиті росією. Вероніка була єдиною донькою у мами і тата. У школі її пригадують відповідальною та вихованою дівчинкою. «Її зошити були охайними, писала дуже старанно. Вероніка стала помічницею вчителя: із задоволенням допомагала роздавати зошити, збирати книжки та іграшки, поливати квіти у класі»…

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Вероніка Дегтяренко

Меморіал: вбиті росією. Вероніка Дегтяренко, 9 років, Лиман, квітень

Загиблі у Лимані: Вероніка Дегтяренко

Життя Вероніки Дегтяренко обірвалося 26 квітня 2022 року у місті Лиман на Донеччині.

Того дня дівчинка з рідними була у бабусі, яка мешкала у Південному мікрорайоні. Під час повітряної тривоги Вероніка з батьками прямувала у підвал будинку. Дівчинка бігла попереду.

Ворожа ракета впала просто біля під’їзду п’ятиповерхівки. Вероніку відкинуло ударною хвилею. Вона отримала тяжкі травми. Довезти її живою у Слов’янськ до лікарні не вдалося.

Вероніка народилася 24 жовтня 2012 року у Лимані. Була єдиною донькою мами і тата. У 2019-му пішла вчитися до Лиманського навчально-виховного комплексу «Гімназія-ЗОШ І ступеня» (Лиманський ліцей №1). У школі її пригадують відповідальною та вихованою дівчинкою.

Її зошити були охайними, писала дуже старанно. Вероніка стала помічницею вчителя: із задоволенням допомагала роздавати зошити, збирати книжки та іграшки, поливати квіти у класі. Була активною на усіх виховних заходах, уроках фізкультури та під час перерв. Однокласники так і запам’ятали Веронічку – з лагідною, інколи трошки хитруватою усмішкою, – розповіли у навчальному закладі

Вероніку поховали на Масляківському кладовищі рідного міста.

У неї залишилися батьки та інші рідні.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×