58
58

Меморіал: вбиті росією. Алла Солодка, 27 років, Великий Бурлук, лютий

Меморіал: вбиті росією. Алла Солодка, 27 років, Великий Бурлук, лютий

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Алла Солодка

Меморіал: вбиті росією. Алла Солодка, 27 років, Великий Бурлук, лютий

Загиблі у Великому Бурлуку: Алла Солодка

Алла Солодка загинула у селищі Великий Бурлук, що в Купʼянському районі Харківщини. 14 лютого 2024 року російська армія обстріляла населений пункт ракетами С-300. Влучили у двоповерховий житловий будинок і ще один поряд із ним. Той обстріл відібрав життя п’яти людей.

Аллі Солодкій було 27 років. Закінчила Харківський національний аграрний університет.  Обожнювала співати. Мала талант організаторки. Любила подорожувати Україною. Мріяла створити сімʼю.

Коли у вересні 2022 року ЗСУ звільнили Великий Бурлук з окупації, Алла очолила місцевий будинок культури. Навіть після того, як 8 січня 2024 року у цю будівлю влучила ракета ворога, не опускала рук.

Алла писала тоді: «Знищити просто приміщення можна, але знищити наше ДНК у культурі неможливо. Біль пронизав серце, адже сюди я вклала свою любов і душу. Гідність не дає зламатись та опустити рук. Ви йдете за російським кораблем, а ми крокуємо до перемоги».

«Алла – людина з великої літери. Усі знали про неї, як про зірку культури. Вона любила сцену, мала гарний голос, була душею не тільки сценічної компанії, а й загалом знаходила спільну мову з усіма. Робила все, щоби підіймати нашу культуру, розповідати про традиції, пісні, нашу незламну націю», – розповіла Карина Денисенко, близька подруга Алли

«Це мала бути майбутня артистка України… Її всі любили. Вона пережила окупацію і далі залишалась вдома, працювала на перемогу», – додала подруга Лідія Буханько

«Талановита, артистична, закохана у пісню і сцену, щира й усміхнена, яскрава», – додала знайома Людмила Склярова

У Алли Солодкої залишилися мама, тато, брат і маленький похресник.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×