354
354

Меморіал: вбиті росією. Захисник Андрій Удачин з Нікополя, Дніпро, червень

Меморіал: вбиті росією. Захисник Андрій Удачин з Нікополя, Дніпро, червень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Андрій Удачин

Меморіал: вбиті росією. Захисник Андрій Удачин з Нікополя, Дніпро, червень

Загиблі Захисники України: Андрій Удачин

Молодший сержант Андрій Удачин, позивний Ландиш, помер 1 червня 2023 року в Дніпропетровській лікарні імені Мечникова внаслідок важких травм. 20 травня 2023-го,  виконуючи військові обов’язки біля села Макіївка Луганської області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу отримав поранення голови, скроні та головного мозку. Лікарі боролися за його життя до останнього, проте захисник помер, так і не прийшовши до тями. Йому назавжди залишилось 46 років.

Андрій Григорович – уродженець і житель міста Нікополь Дніпропетровської області. Мав дві незакінчені вищі освіти. Навчався у Дніпропетровському державному інституті фізичної культури та спорту і Дніпропетровській металургійній академії. Понад 15 років працював на підприємстві «Інтерпайп Ніко Тьюб», обіймав посади бригадира, майстра та старшого майстра дільниць обробки труб, до вторгнення був начальником зміни. Вільний час присвячував родині, яку любив понад усе і завжди прагнув захистити. Захоплювався футболом, любив рибалити.

Під час повномасштабної війни чоловік поповнив лави захисників України, приєднавшись до ЗСУ. Службу проходив у 66-ій окремій механізованій бригаді імені князя Мстислава Хороброго. Обіймав посаду стрільця-помічника гранатометника.

За час служби воїн був відзначений командуванням нагородами, зокрема, відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Залізний хрест», нагрудним знаком 66 ОМБр та посмертно – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«25 квітня 2023-го ми сподівалися відсвяткувати 25 років подружнього життя, але… Він чекав там, я – тут. Іншого настільки досвідченого у своєї професії (металург), як він, я ще не бачила. Стільки товаришів, як у нього, не бачила я ще, він був таким компанійським…» – розповіла дружина загиблого Інна

«Андрія пам’ятатимуть як небайдужу людину, хорошого керівника, люблячого чоловіка та батька», – додали його колеги

Поховали Андрія на Алеї Слави Героїв цвинтаря в рідному Нікополі.

Вдома на нього чекали дружина і донька.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×