Купити квартиру в Дніпрі

Петиція щодо зменшення зарплат народним депутатам до мінімалки набрала необхідну кількість голосів

Петиція щодо зменшення зарплат народним депутатам до мінімалки набрала необхідну кількість голосів

Петиція щодо зменшення зарплат народним депутатам до мінімалки набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянутим президент.

Дана петиція набрала необхідну кількість голосів – 25 000. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “Слово і діло”.

Автор петиції – громадянин Олексій Тіняков. Чоловік переконаний, що під час війни народні обранці повинні відчути ті ж самі негаразди, що й виборці. Тому пропонує зменшити їм заробітну плату і ліквідувати усі доплати і надбавки. У такому випадку, зазначимо, нардепи на руки отримуватимуть біля 6500 грн.

«Також слід заборонити нарахування премій, надбавок за важку працю, скасувати всі пільги. Терпіти мають всі, а не лише прості громадяни», йдеться у петиції.

Також, автор петиції просить встановити мінімалку для депутатів та чиновників на весь час воєнного стану та два роки після його завершення. А різницю у зарплатах спрямувати на потреби армії та населення.

Нагадаємо, нещодавно народні обранці підняли собі заробітну плату. Парламентарі проголосували проєкт постанови №7561 від 18.07.2022 “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України”. Якщо розібратись у змісті документу, то виходить, що відтепер нардепи отримуватимуть 49 тисяч грн, замість 29 тисяч грн.

Воночас, за інформацією соціологів, в Україні зросла кількість тих, хто втратив роботу – з 35% у червні до 39% у липні. Серед них найбільше жителів Сходу, жінок, найбідніших, які працюють у приватному секторі або мають власну справу, а також переселенців.

Борису Джонсону можуть надати громадянство України – петиція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×