Купити квартиру в Дніпрі

Як оформити лікарняний вдома: інструкція

Як оформити лікарняний вдома: інструкція

Українцям розповіли, як оформити лікарняний вдома. А потім отримати законні виплати.

Пояснення надали у телеграм-каналі «Ти ж юрист», передає НСН.

Якщо у Вас є симптоми хвороби, то можете залишитися вдома і оформити лікарняний онлайн. Для цього потрібно звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку. На підставі отриманої інформації лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність – електронний документ в електронній системі охорони здоровʼя.

3343239 yak otrimati likarnyaniy distantsiyno pokrokova instruktsiya

Далі Ви отримаєте  повідомлення з номером медичного висновку тимчасової непрацездатності від електронної системи охорони здоровʼя. F МВТН автоматично потрапить до Електронного реєстру листків непрацездатності, який веде Пенсійний фонд. На основі даних формується електронний листок непрацездатності. На основі саме цього документу нараховуються виплати.

Далі потрібно чекати на смс-повідомлення від Пенсійного фонду, в якому буде вказаний номер лікарняного. Це значить, що все оформлено успішно.

Лікарняні

Повідомте роботодавцю, що захворіли, зателефонувавши або переславши номер лікарняного. Він зможе побачити ваш лист у кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.зазначимо, що лікарняний може тривати до 15 днів. Якщо непрацездатність триватиме довше, лікар може продовжити листок непрацездатності до 30 календарних днів..

Виплата грошей, за лікарняний відбувається  7 днів після дати його закриття.

Ще новини України: Виплати ВПО, індексація пенсій, курс валют – які зміни у березні 2024 року чекають на українців

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×