Купити квартиру в Дніпрі

В Україну завезли небезпечне печиво: як воно виглядає

небезпечне печиво

В Україну завезли небезпечне печиво. Воно було виготовлене в Румунії та має високий вміст акриламіду, передає НСН.

У печиві виявили високий вміст акриламіду. Його виробник: Ro Star S.A., Romania. Воно експортувалося з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland). В Україну небезпечне печиво надходило до «ТзОВ «Львівімпорт», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021».

«Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з  обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»», йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

В Україну завезли небезпечне печиво

Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Ознаки отруєння цією сполукою проявляються лише через тиждень. Симптоми ураження: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду з очима спричиняє ураження кон’юнктиви та пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести до серйозного ураження нервової системи.

В Україну завезли небезпечне печиво: як воно виглядає

Якщо ви побачили небезпечний продукт, то одразу ж повідомте Головне управління Держпродспоживслужби за телефонами (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Що таке балістичне озброєння та яку небезпеку воно несе для України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×