Купити квартиру в Дніпрі

Ціна поразки: що буде з НАТО, якщо Україна програє війну — сценарії ISW

що буде з НАТО

Якщо Захід перестане допомогати Україні, ймовірно, рано чи пізно призведе до краху здатності України стримувати російську армію. За такого сценарію російські війська могли б просунутися аж до західного українського кордону та створити нові військові бази на кордонах Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Це велика загроза для НАТО.

Такий сценарій розглянули аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає НСН.

Що буде з НАТО, якщо Україна програє війну

Аналітики припускають, що раптова зупинка західної зброї, ймовірно, призведе до неможливості України стримувати російську армію на фронті. За такого сценарію російські війська могли б просунутися аж до західного українського кордону та створити нові військові бази на кордонах Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Окрім того, росіяни готували свої сили для боротьби з українськими громадянами, партизанами і так далі. При цьому, РФ залишить свої війська на лінії фронту вільними для погроз НАТО.

що буде з НАТО

“Кремль досяг значних успіхів у своєму довгостроковому проєкті отримати контроль над білоруською армією, і перемога в Україні, ймовірно, завершить його. Таким чином, росіяни, ймовірно, розгорнуть на постійній основі номінально ротаційно повітряно-десантну дивізію (три полки) і механізовану піхотну дивізію (ймовірно, три полки) також у південно-західній і північній Білорусі”, — йдеться у повідомленні.

Також в ISW прогнозують, що НАТО не зможе захиститися від такої атаки силами, які зараз знаходяться в Європі. Сполученим Штатам потрібно було б перекинути велику кількість американських солдатів до всього східного кордону НАТО від Балтійського до Чорного моря, щоб стримати російську навалу. Сполученим Штатам також доведеться назавжди відправити в Європу значну частину свого парку літаків-винищувачів.

“Стратегія оборони НАТО спирається на перевагу в повітрі не лише для захисту військ НАТО від нападу противника, але й для використання повітряних сил для компенсації менших наземних сил НАТО та обмежених запасів артилерії НАТО”, — йдеться у повідомленні.

що буде з НАТО

Аналітики підсумували, що ціна цих оборонних заходів супроводжувалася б періодом дуже високого ризику, коли американські сили не були б належним чином підготовлені чи готові протистояти ані Росії, ані Китаю, не кажучи вже про обидва разом.

Раніше ми писали: Жоден президент США не зможе вивести країну з НАТО: новий закон

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×