Купити квартиру в Дніпрі

Повторне вручення повістки в Україні: хто може отримати

Повторне вручення повістки

В Україні з початку повномасштабного вторгнення діє загальна мобілізація до лав Збройних сил України. Деякі військовозобов’язані особи можуть отримати повістку повторно. Про це пише NV, передає НСН.

Повторне вручення повістки в Україні

Уповноваженні співробітники Територіальних центрів комлектування, щодня виконують патрулювання для вручення повісток.

Спочатку проводиться перевірка, чи знаходиться особа на військовому обліку, а потім перевіряється наявність відстрочки або бронювання. Залежно від результатів перевірки ТЦК може видати особі повторну повістку для уточнення облікових даних у Територіальному центрі консультацій.

Отже, якщо ВЛК визначила чоловіків як непридатних або обмежено придатних і вони не були мобілізовані, то уповноважені особи ТЦК можуть вручити їм повторну повістку на вулиці.

Згідно з постановою уряду під номером 1487 уточнювати облікові дані потрібно протягом семи днів після будь-яких змін, але не рідше ніж раз на п’ять років. А рішення ВЛК про стан здоров’я дійсний протягом року. Крім того, деякі види відстрочки надаються на певний термін ― для навчання на рік, потім треба надавати нову довідку, бронювання діє на шість місяців або поки існують підстави для установи бронювати працівників.

Коли повістки можуть вручати повторно:

  • якщо ВЛК проходили більше як рік тому;
  • для перевірки облікових даних;
  • для перевірки даних про заброньованого працівника;
  • для перевірки обставин на відстрочку;
  • для мобілізації.

За словами речниці Черкаського ТЦК Аліни Кривошеї, повістки про уточнення даних будуть видаватися двом категоріям чоловіків. Насамперед, тим, хто ще не отримав повістку з 24 лютого 2022 року та чоловікам ВПО.

“Це для людей, які з тих чи інших причин не з’явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб”, ― зазначила вона.

Також, якщо чоловік перебуває на військовому обліку, але його не мобілізували на момент візиту в ТЦК, то за потреби таких людей можуть повторно викликати для уточнення облікових даних.

Варто зазначити, що повістка для уточнення даних не означає, що особу мобілізують.

Ще новини України: Хто вважається ухилянтом: є декілька факторів – пояснення адвоката

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×