Купити квартиру в Дніпрі

Загальна мобілізація – чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон у 2024 році

Загальна мобілізація – чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон у 2024 році

В Україні триває загальна мобілізація. Стало відомо, чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон

Чинним законодавством, зокрема, Законом України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» визначено чіткий перелік підстав для тимчасового обмеження права українців та українок виїхати за кордон.

Чи продовжать випускати жінок за кордон розповідають Новини України – НСН із посиланням на Юридичного радника внутрішньо-переміщених осіб (ВПО).

Виїзд військовозобов’язаних жінок за кордон у 2024 році

В умовах воєнного стану жінки можуть безперешкодно перетинати український кордон. Для військовозобов’язаних жінок передбачена заборона на виїзд з території України, якщо у них немає документа, що підтверджує відстрочку. Однак, наразі в Україні ця норма не діє, оскільки закон передбачає службу жінок в армії лише за їхнім власним бажанням.

Загальна мобілізація – чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон у 2024 році

Загальна мобілізація – чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон у 2024 році

Найпоширеніші причини відмови у виїзді за кордон для українок

Випадки, коли жінки можуть отримати відмову увиїзді з України, зазначені у статті 6 ЗУ “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”.

Українкам можуть відмовити у виїзді за кордон, якщо:

  • У них відсутній документ, що підтверджує особу;
  • Вони перебувають під адміністративним наглядом Національної поліції (заборона на виїзд до припинення нагляду);
  • Поінформовані з відомостями, що становлять державну таємницю (заборона на виїзд до спливу строку дії обмежень;
  • Щодо них у порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством, застосовано запобіжний захід, за умовами якого заборонено виїжджати за кордон (до закінчення кримінального провадження або скасування відповідних обмежень);
  • Засуджені за вчинення кримінального правопорушення (до відбування покарання або звільнення від покарання);
  • Жінка є керівником юридичної особи або постійного представництва нерезидента, яка не виконує податкових зобов’язань та має податковий борг, що перевищує 1 млн грн, і такий борг не сплачено протягом 240 календарних днів із дня вручення податкової вимоги (до погашення податкового боргу);
  • Мають адміністративне стягнення за правопорушення, передбачене ч. 7 ст. 184 КУпАП, що передбачає тимчасове обмеження на виїзд з України з дитиною строком на 1 рік із дня накладення адміністративного стягнення, крім випадку, коли є нотаріально посвідчена згода на виїзд дитини другого з батьків;
  • Ухиляються від виконання зобов’язань, покладених на них судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом (до виконання зобов’язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів).

Чи можуть військовозобов’язані жінки виїхати за кордон, якщо мають борги

Для жінок, які вчасно не сплачують аліменти, передбачено зняття відстрочки від служби в армії, якщо вони є військовозобов’язаними.

Якщо борги за аліменти перевищують загальну суму платежів за 4 місця (в деяких випадках за 3 ммісяці), державна виконавча служба має право накласти тимчасове обмеження на право виїзду за кордон.

Ще новини України: Загальна мобілізація – чи вноситимуть дані про жінок у реєстр військовозобов’язаних

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×