Купити квартиру в Дніпрі

За яке поширене порушення ПДР водія можуть позбавити прав на півроку

За яке поширене порушення ПДР водія можуть позбавити прав на півроку

В Україні у ПДР прописано багато несправностей автомобіля, з якими забороно їздити на дорогах загального користування. Однак є одне порушення ПДР, за яке можуть позбавити водійських прав

Найпопулярніше порушення, за яке можуть не просто виписати штраф, а ще й позбавити водійських прав, це габаритні вогні, що не працюють.

Про це розповідає НСН

За яке поширене порушення ПДР водія можуть позбавити прав на півроку

Патрульна поліція часто зупиняє автомобілі у зв’язку з вищезазначеним порушенням ПДР, оскільки підстави для цього легко знайти: водій просто пересувається машиною у темний час доби.

Штраф за таке порушення за ч.1 ст.121 КУпАП не страшний – 340 гривень, однак якщо водія побачать за кермом протягом року знову із несправними габаритами, то йому випишуть штраф ч.4 ст.121 КУпАП, що передбачає безальтернативне позбавлення водійських прав на строк від 3 до 6 місяців.

Як відомо, відповідно до другого розділу ПДР кожен водій зобов’язаний перевірити автомобіль на технічну справність перед виїздом на дорогу. Проте доволі складно контролювати, чи перегоріли лампочки під час руху, чи ні.

Джерело

«Платіть чи виходьте»: у Львові водій маршрутки відмовився везти матір загиблого Героя (відео)

Як убезпечити автомобіль від обстрілів, чи є компенсація у випадку пошкодження – поради для водіїв

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×