Купити квартиру в Дніпрі

Яких фахівців найчастіше шукають на віддалену роботу під час війни

Яких фахівців найчастіше шукають на віддалену роботу під час війни

Віддалена робота стала сьогодні вельми затребуваною серед українців. При цьому є кілька спеціальностей, за якими запити на віддалену роботу найвищі

З початку війни багато українців втратили роботу. Хтось виїхав за кордон, хтось був змушений поповнити лави внутрішніх переселенців, а чиїсь підприємства просто закрилися. У зв’язку з цим віддалена робота стала надзвичайно популярною. При цьому на ній, як і всюди, скоротилася кількість вакансій. А чисельність претендентів на таку роботу зросла. Відповідно і конкуренція серед претендентів на одне вакантне місце дуже висока.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA. 

Яких фахівців найчастіше шукають на віддалену роботу під час війни

Перед початком війни в Україні налічувалось близько 6 тисяч вакансій на віддалену роботу. Однак тепер їхня кількість скоротилася більш ніж удвічі: на сайтах з працевлаштування немає і 3 тисяч.

При цьому найбільше таких вакансій пропонують столичні фірми. На їхню частку припадає 53% усіх пропозицій щодо віддаленої роботи. Ще близько 25% вакантних місць пропонують для “віддалеників” фірми, зареєстровані у Львові. Ну, а на частку решти українських міст і регіонів припадають 22%, що залишилися.

Втім, віддалена праця тим і добра, що співробітнику зовсім не обов’язково жити в місті, де його найняли на роботу. Він може бути в будь-якому іншому куточку України або світу. Головне – щоби там був якісний інтернет. При цьому роботодавців зазвичай мало цікавить зовнішність працівників, проте до віку своїх рекрутів вони бувають чутливими: ейджизм ніхто не скасовував. Тому, якщо вам уже не 25 і навіть не 30, то краще про вік змовчати. Якщо ж роботодавець вимагатиме з вами відеозв’язок, то можна злукавити, що вам трохи за 30, але у вас розпал ГРВІ, і тому ви зараз не в найкращій своїй формі.

Специфіка праці “віддалеників” не поширюється на широке коло спеціальностей. Наприклад, зварювальник або кухар ніяк не зможуть працювати віддалено. Отже, коло інтересів роботодавців, які пропонують віддалену роботу, в основному вичерпується такими фахівцями:

  • оператори call-центрів;
  • веб-розробники;
  • спеціалісти техпідтримки;
  • інтернет-маркетологи;
  • копірайтери.

Іноді ще шукають перекладачів у шлюбні агенції. Втім, їх також можна зарахувати до маркетологів.

При цьому зарплата, яку пропонують на віддалених вакансіях, дуже строката: від 5000 гривень для бідолахи-копірайтера, який готовий гарувати майже за безцінь, до зарплати 40-60 тисяч (обіцяють, не означає, що дадуть) крутих копірайтерів у галузі IT, які мають писати пости англійською, знати все про IT-розробки і при цьому ще й орієнтуватися в технологіях просування контенту.

Ринок вакансій в Україні оживає – яких фахівців не вистачає у воєнний час

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×