Купити квартиру в Дніпрі

У Херсонській області ЗСУ здійснили рейд через Дніпро і прорвали лінію оборони РФ – ISW

У Херсонській області ЗСУ здійснили рейд через Дніпро і прорвали лінію оборони РФ ISW

Українські військові здійснили рейд через Дніпро у Херсонській області. ЗСУ, ймовірно, прорвали лінію оборони окупантів

Збройні сили України здійснили рейд на лівий берег Дніпра в Херсонській області та, ймовірно, прорвали там оборону окупантів вглиб на 800 метрів і повернулись назад.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), інформує НСН.

У звіті повідомляється, що деякі прокремлівські воєнні блогери 8 серпня повідомили, що українські сили висадили до семи катерів (місткість одного близько 6-7 людей), на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Лагері. Там ЗСУ прорвали російську оборону та просунулися на 800 метрів в глиб.

Згідно з повідомленням одного з російських “воєнкорів”, нещодавно російське командування передислокувало підготовлений підрозділ десантників з району Козачих Лагерів до Запорізької області, замінивши їх мобілізованими, чим послабило російську оборону в цьому районі.

У Херсонській області ЗСУ здійснили рейд через Дніпро і прорвали лінію оборони РФ

У Херсонській області ЗСУ здійснили рейд через Дніпро і прорвали лінію оборони РФ

А гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо, на думку аналітиків, применшив інформацію про український десант і заявив, що вогонь російської артилерії завадив висадці десанту.

“Однак більшість відомих російських провоєнних блогерів стверджують, що українським військам вдалося висадитися на східному березі, перш ніж російські сили почали застосовувати стрілецьку зброю. Сальдо, ймовірно, цілеспрямовано намагався спростувати заяви про українську присутність у цьому районі, щоб уникнути паніки в без того неспокійному російському інформаційному просторі”, – зазначили аналітики інституту.

Зазначається, що під кінець дня російські “воєнкори” почали заявляти, що Сили оборони ЗСУ покинули лівий берег Дніпра. В ISW оцінюють це як “обмежений рейд”, а не повноцінний прорив лінії оборони.

Ще новини України: Окупанти здійснили обстріл Херсона 7 серпня – є загибла та постраждалі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×