Купити квартиру в Дніпрі

У якому випадку огляд автомобіля поліцейськими в Україні є незаконним

в каком случае осмотр авто полицейскими является незаконным

Огляд автомобіля поліцейськими на підставі згоди водія, отриманої під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності та вилучення ТЗ на штрафмайданчик, є незаконним – пояснення суда

До такого рішення у справі № 756/11581/15 прийшов Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У Києві поліцейські зупинили та обшукали автомобіль Audi. На його задньому сидінні знайшли упаковану ковдру, яка нібито була вкрадена. Брат водія Audi стверджував, що знайшов ковдру на смітнику, тому взяв її та поклав у автомобіль.

У якому випадку огляд автомобіля поліцейськими в Україні є незаконним

Зі свідчень водія виходило, що поліцейські змусили його погодитися на обшук автомобіля, погрожуючи в іншому випадку кримінальною відповідальністю (залучення до кримінальної справи як спільника) та вилученням ТЗ на штрафмайданчик.

Суд першої інстанції виправдав обвинуваченого через недоведеність, що в його діях є склад кримінального злочину. Апеляційний суд підтримав це рішення. Але сторона звинувачення подала касаційну скаргу.

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України підтримав попередні судові рішення. Він зазначив, у тому числі на те, що проведений огляд автомобіля був незаконним, оскільки його провели без добровільної згоди власника, під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності та вилучення ТЗ.

Не були наявні всі процесуальні гарантії, які б захищали можливість свідка висловлювати свою справжню думку.

В Україні почалися перевірки — у якому випадку можуть зменшити або скасувати пенсії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×