Купити квартиру в Дніпрі

Субсидії в Україні – скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні виплат

Субсидії в Україні скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні виплат

Субсидії в Україні призначаються вразливим категоріям населення для оплати послуг ЖКГ. У ПФУ надали пояснення, скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні виплат

При нарахуванні субсидії включаються всі особи, які зареєстровані в житловому приміщенні. Однак є виключення

Про це повідомляють Новини України – НСН з посиланням на Пенсійний фонд України.

Як пояснили у ПФУ, до складу домогосподарства включаються всі зареєстровані в житловому приміщенні особи. Однак якщо така людина перебуває за кордоном понад 60 днів на день звернення за призначенням житлової субсидії, то її не будуть враховувати.

Отже, якщо у будинку прописано чотири особи, але, наприклад, дружина з дітьми виїхала за кордон на строк понад 60 днів то тоді субсидія на житлово-комунальні послуги призначається з розрахунку на одного члена домогосподарства.

Субсидії в Україні – скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні виплат

Субсидії в Україні скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні виплат

Субсидія на неопалювальний сезон

У Пенсійному фонді України нагадали, що у квітні завершується опалювальний сезон, тож деяким українцям доведеться подати нову заяву на призначення житлової субсидії. Неопалюваний сезон триватиме до 30 вересня 2024 року.

Варто зазначити, що більшості українців буде автоматично продовжена субсидія на неопалювальний період, за умови, що дані про їх майновий стан або склад сім’ї не змінився. При цьому є категорія людей, яким необхідно обов’язково самостійно звернутися за нарахуванням допомоги.

Подати нову заяву на призначення субсидії на сезон, що не опалюється, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу ( субсидія була призначена 0,00 грн).

Ще новини України: Субсидії на ЖКГ – які категорії українців можуть втратити знижки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×