Купити квартиру в Дніпрі

Перевірка лічильників в Україні: як проводиться і скільки це коштує

Перевірка лічильників в Україні: як проводиться і скільки це коштує

Українцям розповіли, як проводиться перевірка лічильників та скільки це коштує. Перевірка необхідна для безперебійної роботи та правильного обліку спожитого газу

Про це пише 104.UA у Фейсбук, передає НСН

Так, фахівці газорозподільної компанії повіряють, ремонтують та замінюють побутові газові лічильники. Це необхідно для того, щоб вони працювали без перебоїв та правильно вважали кількість спожитого газу.

При цьому раз на 5-8 років залежно від типу лічильника та виробника, потрібно проводити перевірку лічильника.

Перевірка лічильників в Україні: як проводиться і скільки це коштує

“Планову перевірку, демонтаж, транспортування та монтаж лічильника для населення оплачує газорозподільна компанія”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представники газорозподільної компанії приїжджають, проводять обстеження лічильника та складають Акт про демонтаж лічильника газу для проведення періодичної повірки.

У разі виявлення порушень складається “Акт про виявлені порушення” та “Акт про демонтаж лічильника для проведення експертизи”. Прилад забирають у спеціальну лабораторію.

“На місце демонтованого приладу в цей період встановлюють лічильник з обмінного фонду. Якщо при перевірці прилад визнають непридатним, його замінюють на новий”, – пояснили українцям.

Нові правила встановлення лічильників на тепло та воду — як нараховуватимуть комуналку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×