Купити квартиру в Дніпрі

Який штраф за втечу з місця ДТП загрожує водію

Який штраф за втечу з місця ДТП загрожує водію

Водіям заборонено залишати місце дорожньо-транспортної пригоди, в якій вони брали участь. Який штраф за втечу з місця ДТП загрожує винуватцю аварії

Про те, який штраф загрожує водію за втечу з місця ДТП розповідає НСН, з посиланням на РБК-Україна.

Яка сума штрафу за ДТП без потерпілих

Залишення місця ДТП водієм карається штрафом у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень). Це передбачено зі статтею 122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При цьому водія, який залишив місце аварії, можуть позбавити права керування транспортним засобом на строк від 1 до 2 років. Крім того, йому загрожує адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Який штраф за втечу з місця ДТП загрожує водію

Який штраф за втечу з місця ДТП загрожує водію

Якщо внаслідок ДТП є постраждалі або жертви

Якщо внаслідок ДТП було завдано тяжких тілесних ушкоджень або настала смерть потерпілого, водій, який залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за статтею 135 Кримінального кодексу України.

У випадку, коли водій залишив постраждалого і покинув місце аварії, то йому загрожуватиме обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на такий самий строк.

Проте якщо потерпілий внаслідок ДТП загинув або тримав інші тяжкі наслідки, – винуватцю аварії, якщо він втік з місця інциденту, загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Таким чином, залишаючи місце ДТП, водій не лише порушує закон, але й не надає допомоги людям, які можуть її потребувати. Це може призвести до погіршення їхнього стану та навіть до смерті.

Що робити, якщо ви потрапили в ДТП:

  • не панікуйте. Зупиніться, увімкніть аварійну сигналізацію та надайте допомогу постраждалим, якщо це можливо.
  • зателефонуйте в поліцію та повідомте про ДТП.
  • дочекайтеся приїзду поліції та співпрацюйте зі слідством.
  • не намагайтеся втекти з місця пригоди, адже це лише погіршить вашу ситуацію.

   Ще новини України: Чи будуть збільшувати штраф за неявку у ТЦК – деталі законопроекту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×