Купити квартиру в Дніпрі

Як підготувати дітей до школи – 5 підказок батькам від вчителя початкових класів

Підготовка дітей до школи - 5 порад від вчительки початкових класів

Вчитель початкових класів розповіла, що включає в себе підготовка дітей до школи і як ввести у життя дитини навчальні моменти.

До підготовки до школи входить уміння володіти певними мовно-літературними, математичними та соціально-емоційними навичками. Але не всі заклади освіти надають можливість ближче познайомитися з новим середовищем та проводять адаптивні дні. Тому батьки можуть попросити дозволу самостійно організувати екскурсію до закладу освіти.

Які ще є способи підготовки дитини до школи розповідають “Новини України – НСН”.

Вчителька початкових класів Наталія Блозовська зауважує, що дорослі можуть самостійно включати у життя дітей навчальні моменти. Наприклад, разом шукати білочку під час прогулянки або ліпити вареники з тіста. Своїми порадами педагогиня поділилась з Новою українською школою.

Як підготувати дітей до школи – 5 підказок батькам від вчителя початкових класів

Як підготувати дітей до школи - 5 підказок батькам від вчителя початкових класів

Підготовка дітей до школи – 5 порад від вчительки початкових класів

  • Включати в життя навчальні моменти: під час прогулянки на природі роздивлятися квіти або ж шукати білочку. Крім того, батьки можуть запропонувати малюкові описувати побачене.
  • Також ефективним буде читання казок. Після чого дітей можна просити переказати почуте.
  • Ліпити разом із дітьми вареники з тіста чи грибочки з пластиліну. Таким чином розвивається дрібна моторика. До того ж можна порівняти, хто і скільки їх зліпив.
  • Навчити малюка, що люди можуть бути різними.
  • Розвивати у дитині бажання виконувати завдання, проте робити це в міру. До того ж, батьки мають стати прикладом у таких випадках.

За словами педагогині, у освітньому закладі дітей навчать правильно тримати ручку, писати та читати, проте сформувати певні навички дитина може у сімʼї. Вона зауважує, що це має відбуватися ненавʼязливим способом.

“У школу дитина має йти зі сформованими діяльнісними навичками, яких можна навчити в сім’ї ненав’язливим способом. Дитина має хотіти це робити, а виконувати ці завдання треба разом із батьками, а не просто давати писати рядочок букв чи цифр – такого не має бути”, –  ділиться Блозовська.

До того ж, за словами педагогині, малюки розвиваються кожен місяць і за літо вони суттєво додають у цьому.

Ще новини України: З 1 серпня кардинально змінили правила зарахування та переведення дітей у школи – що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу