Купити квартиру в Дніпрі

Епіцентр ворожих атак – Череватий назвав головне завдання ЗСУ у Бахмуті

Епіцентр ворожих атак – Череватий назвав головне завдання ЗСУ у Бахмуті

Місто Бахмут Донецької області залишається епіцентром атак російських окупантів. Зараз триває оборонна операція на цьому напрямку, головне завдання ЗСУ у Бахмуті – максимально виснажити ворога

Про це в ефірі 24 Каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. За його словами, українські бійці гідно дають відсіч ворогу та активно знищують загарбників.

Про це розповідає НСН

Головне завдання ЗСУ у Бахмуті – максимально виснажити ворога

Епіцентр ворожих атак – Череватий назвав головне завдання ЗСУ у Бахмуті

У росіян величезні втрати

Череватий зазначив, що на Бахмутському напрямку окупанти атакували населені пункти Ягідне, Хромове, Оріхово-Василівку та, звичайно, Бахмут. За добу ворог здійснив 191 обстріл зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

“Також на цьому напрямку відбулося 31 бойове зіткнення. У районі безпосередньо Бахмута ворог здійснив 65 обстрілів різними типами артилерії і 10 бойових зіткнень”, -– повідомив він.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ зауважив, що в боях на Бахмутському напрямку українські захисники ліквідували 270 окупантів, 291 – було поранено, а один потрапив у полон.

Крім того, за інформацією Сергія Череватого, було знищено танк Т-72, бойову машину піхоти, самохідну артилерійську установку, 6 польових складів із боєкомплектом та бомбардувальник.

Карта бойових дій на 15 березня (відео)

Епіцентр ворожих атак – Череватий назвав головне завдання ЗСУ у БахмутіЕпіцентр ворожих атак – Череватий назвав головне завдання ЗСУ у Бахмуті

Головне завдання ЗСУ

Як запевнив Череватий, ЗСУ вдасться вигнати росіян з Бахмутського напрямку. Однак зараз триває оборонна операція на цьому напрямку. Головне завдання ЗСУ – максимально виснажити та знекровити ворога, знищити його бойовий потенціал.

“Це саме той плацдарм, який дозволить тим, хто зараз готується, освоює нову техніку, сформувати боєздатний резерв з потужною атакувальною технікою, зокрема танками Leopard, Challenger, бойовими машинами Bradley, Marder”, – сказав він.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ відзначив, що українські військові обов’язково підуть у наступ. Але коли Генштаб прийме таке рішення, то не буде анонсувати, адже це повинен бути сюрприз для окупантів.

ЗСУ посилюються сучасною зброєю

Сергій Череватий розповів, що на Бахмутському напрямку ПВК “Вагнер” залишається головною силою росіян, яка атакує наші позиції. Але вони мають великі втрати, тому посилюються підрозділами регулярних військ, зокрема повітряно-десантними.

Як стверджує речник Східного угруповання військ ЗСУ, українські військові біля Бахмута застосовують потужні засоби ураження проти російських зенітно-ракетних комплексів та літаків.

“Якщо використовують ракетами, то підлетівши до переднього краю, випускають некеровані ракети, максимально швидко прибираються із зони ураження наших засобів оборони”, -– говорить Череватий.

Що відбувається біля Бахмута: останні новини

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається вкрай складною, однак українські захисники продовжують давати відсіч російським загарбникам, знищуючи особовий склад та техніку Росії. Зокрема, 15 березня воїни 93-ї бригади Збройних Сил знищили літак Су-24 окупантів.

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої.

Ситуація у Бахмуті була пріоритетом під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 14 березня. Володимир Зеленський оголосив, що напрям треба посилювати, а загарбників – максимально знищувати.

Джерело

Новини України:

Навіщо ЗСУ утримують Бахмут – пояснення офіцера (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×