Купити квартиру в Дніпрі

Чому необхідні відключення і яка ситуація зі світлом в Україні

Чому необхідні відключення і яка ситуація зі світлом в Україні

У Києві та інших містах України спостерігається дефіцит генерації енергії. Яка ситуація зі світлом у столиці та інших регіонах України

В Україні є дефіцит електроенергії. Зокрема, на столицю було виділено 974 МВт з необхідних 1,6 тис. Через це доводилося відключати світло навіть в сірих зонах.

Система після останніх атак продовжує бути складною, а обмеження зараз – це єдина можливість не погіршити те, що залишилося. Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, повідомляє НСН

Яка ситуація зі світлом в Україні

Чому необхідні відключення і яка ситуація зі світлом у столиці та інших містах

За його словами, так виглядала структура генерації в Україні на початку 2022 року:

  • атомні електростанції – 55%;
  • ТЕС та ТЕЦ – 29%;
  • гідроелектростанції – 7%;
  • відновлювальні джерела (сонячні, вітрові та інші електростанції) – 9%.

Атомні електростанції були основним джерелом, виробляючи великі обсяги електроенергії. Але вони є негнучкими – не можуть швидко реагувати на зміни у попиті. Зараз атомна генерація працює не в повну міру через те, що Запорізька АЕС не віддає електроенергію в мережу через тимчасову окупацію – цю нестачу компенсувати неможливо.

Коваленко зазначає, що теплова генерація зазвичай використовується для швидкого балансування генерації та споживання, але зараз пошкоджені ТЕС. В Україні намагаються використовувати гідроелектростанції, проте вони потребують часу на відновлення.

Енергосистема по всій Україні єдина – якщо не працює декілька блоків електростанції на заході, тоді обмеження стосуватимуться однаково і Львівщини, і Одещини, і Черкащини. Коваленко повідомив, що енергетики відновлюють систему.

Джерело

В ДТЕК назвали терміни відновлення генерації після обстрілів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×