Купити квартиру в Дніпрі

У Сомалі українців захопили у заручники, вони були на гелікоптері ООН – що відомо

У Сомалі українців захопили у заручники, вони були на гелікоптері ООН – що відомо

У Сомалі українців захопили у заручники. Міністерство закордонних справ України підтвердило цю інформацію.

Як передає НСН, про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

«Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом із українцями на борту були також п’ятеро іноземців. Гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН», написав Ніколенко у фейсбуці.

За його словами, посольство України в Кенії та постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.

«З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом з іншими причетними відомствами нашої держави», додав речник МЗС.

Раніше агенція Reuters з посиланням на свої джерела повідомила, що щонайменше троє українців, а також громадяни Єгипту, Уганди та Сомалі були на борту вертольота ООН, захопленого бойовиками угруповання «Аль-Шабааб» у центральній частині Сомалі на початку цього тижня.

За даними медіа, вертоліт з дев’ятьма пасажирами здійснював повітряну медичну евакуацію, коли через технічну несправність був змушений здійснити екстрену посадку поблизу села Хіндере, що контролюється угрупованням. Одне джерело Reuters в силових структурах і ще одна людина, знайома з цим питанням, повідомили, що на борту вертольота перебували четверо українців, які були членами екіпажу.

Уряд Сомалі 11 січня заявив, що працює над звільненням заручників, але військові попередили, що такі спроби будуть складними в районі, який, за їхніми словами, перебуває під контролем угруповання вже більше десяти років.

Читайте ще: У полоні хуситів перебувають чотири українські моряки – Зеленський розповів деталі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×