Купити квартиру в Дніпрі

У Великій Британії новий міністр оборони – що про нього відомо

У Великій Британії новий міністр оборони– що про нього відомо

У Великій Британії новий міністр оборони. Призначення було затверджене сьогодні, 31 серпня, після звільнення його попередника – Бена Воллеса, передає НСН.

Гранта Шеппса, який до цього обіймав посаду міністра енергетики та вуглецевої нейтральності, призначили на посаду міністра оборони Великої Британії, йдеться на сторінці премʼєр-міністра Ріші Сунака в Х (раніше Twitter).

Сам Грант Шеппс у соцмережі X написав, що пишається призначенням на посаду міністра оборони і відзначив “величезний внесок” Бена Воллеса в оборону Британії.

“Я хотів би віддати належне величезному внеску, який Бен Воллес зробив у оборону та глобальну безпеку Великої Британії за останні 4 роки”,написав він.

Шеппс зазначив, що з нетерпінням чекає співпраці “з відважними чоловіками та жінками наших Збройних Сил, які захищають безпеку нашої країни” і пообіцяв продовжувати підтримку України “в її боротьбі проти варварського вторгнення путіна”.

Що відомо про Гранта Шеппса

Це п’ята посада Шеппса в Кабінеті Міністрів за останній рік. Так, він устиг попрацювати міністром транспорту, міністром внутрішніх справ, держсекретарем із питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії та міністром енергетики.

Шеппс і Україна

Посада міністра оборони в уряді Великої Британії особливо важлива, адже це одна з провідних країн, яка підтримує Україну після повномасштабного вторгнення росії.

Навесні 2022 року Грант Шеппс повідомляв, що прийняв у себе вдома сім’ю українських біженців, які поїхали з країни через напад росії. Тоді він наголосив, що Велика Британія «рішуче стоїть на боці народу України».

Грант Шеппс як міністр енергетики минулого тижня відвідав Україну, опублікувавши 25 серпня відео візиту на своїй сторінці в X. Він написав, що «побачив у Києві людей, які рішуче виступили проти тиранії путіна та агресії росії».

Раніше сьогодні Бен Воллес написав заяву про звільнення з посади міністра оборони Великої Британії та передав її прем’єр-міністрові Ріші Сунаку. У листі він високо оцінив збройні сили та розвідку, з якими він працював із 2016 року, а також реакцію уряду на війну в Україні.

Ще новини України і світу: В ЗСУ підтвердили загибель шести українських пілотів: розбилися два Мі-8

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×