Купити квартиру в Дніпрі

На російському аеродромі Шайковка внаслідок атаки дрона пошкоджено щонайменше один літак – ГУР

На російському аеродромі Шайковка внаслідок атаки дрона пошкоджено щонайменше один літак ГУР

Українська розвідка заявляє, що на російському аеродромі Шайковка внаслідок атаки дрона пошкоджено щонайменше один літак, проте влада РФ це приховує.

Це підтвердив у коментарі LIGA.net представник ГУР Андрій Юсов, передає НСН.

“Щонайменше один літак пошкоджений. Як і в більшості випадків, російський режим намагається приховати справжні обсяги втрат та ушкоджень”, сказав він.

Юсов заявив, що атаку дрона здійснили люди з центральної Росії, які виконували завдання в координації з ГУР.

“Є люди, які в координації з ГУР виконали поставлені задачі. Прийшли з центральної Росії, відпрацювали й успішно повернулись відповідно назад. Як і в багатьох інших випадках, ГУР продовжує виконувати завдання, власне, в тому числі й на території держави агресора”, стверджує Юсов.

Раніше російський телеграм-канал Baza повідомив, що на територію військової частини у Калузькій області залетів невідомий безпілотник, який вибухнув над злітно-посадковою смугою.

Телеграм-канал Mash заявив, що це був український цивільний дрон, дооснащений посиленою батареєю. У повідомленні стверджується, що безпілотник було збито, а на місці падіння дрона утворилася воронка і спалахнула пожежа, яку загасили без залучення МНС.

Згідно з повідомленнями Повітряних сил, аеродром “Шайковка” використовується для базування літаків дальньої авіації Ту-22М3, які застосовуються у війні.

Зокрема, саме з “Шайковки” 15 серпня окупанти випустили чотири крилаті ракети Х-22 по Україні.

Також Юсов повідомив, що унаслідок атаки безпілотника на аеродром у Новгородській області Росії 19 серпня було знищено один бомбардувальник Ту-22М3 і пошкоджено щонайменше два бомбардувальники.

Юсов зазначив, що інцидент на аеродромі в Новгородській області відбувся в момент підготовки до бойового вильоту. Про це свідчить наявність трапу для екіпажу біля літака, а також яскравий вибух, що означає заправку баків бомбардувальника.

Представник ГУР зазначив, що «полювання» на російську стратегічну авіацію є складним перманентним процесом, який відбувається впродовж усього часу повномасштабної війни:

“Зрозуміло, що це комплексна робота. Ми не коментуємо хто це зробив, але констатуємо, що це складний процес в умовах повномасштабного вторгнення”.

Фото з соцмереж військового аеродрому “Сольці” Новгородської області після удару безпілотника 19 серпня.

Фото з соцмереж військового аеродрому «Сольці» Новгородської області після удару безпілотника

Фото з соцмереж військового аеродрому «Сольці» Новгородської області після удару безпілотника 1

Читайте ще: Як українські удари по тилах впливають на моральний стан військ РФ – висновки ISW

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×