Купити квартиру в Дніпрі

Маск радить пожертвувати цілісністю України, щоб уникнути Третьої світової війни

Американський мільярдер Ілон Маск радить пожертвувати цілісністю України та налагодити відносини з РФ, щоб уникнути Третьої світової війни.

Мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну, тож США краще налагодити відносини з РФ і схиляти Україну до припинення вогню.

Про це він сказав, виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X 23 жовтня, пише The Wall Street Journal, передає НСН.

“Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією”,  заявив він.

За його словами, політика США змушує Росію вступати в союз з Іраном і Китаєм, а “альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті”,

На його думку, жорстка конфронтація з Китаєм і Росією була б катастрофічною для США, оскільки “Росія з її багатими сировинними ресурсами й Китай з його феноменальним промисловим потенціалом” – це грізна комбінація.

Мільярдер вважає, що “на карту може бути поставлена сама цивілізація”, тому пріоритетом політики США має бути “уникнення Третьої світової війни” і недопущення ситуації, коли “регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний”.

Також Маск вважає боротьбу України проти Росії “безнадійною ситуацією”, а в окупованих РФ “російськомовних районах України” немає антиросійського повстанського руху. Так він натякнув на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.

На думку Маска, припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які “хочуть бути частиною Росії”, бути частиною України. Він переконаний, що частина окупованих Росією територій – схід України та Крим – справді хочуть бути російськими.

Він додав, що РФ все одно не залишить ці землі, а Україна “не досягне успіху” з меншою армією, тому припинення вогню – найкращий вихід у цій війні.

Читайте ще: Ілон Маск запропонував перейменувати “Вікіпедію”, додавши в назву матюки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×