Купити квартиру в Дніпрі

“Там відбувається жах”: 300 українців блокують паспортний сервіс у Варшаві

"Там відбувається жах": 300 українців блокують паспортний сервіс у Варшаві

Після призупинення консульських послуг за кордоном близько 300 людей блокують паспортний сервіс у Варшаві

Українці заблокували ДП Документ – паспортний сервіс у Варшаві. Про це 24 квітня заявив спеціаліст зі справ легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі Євген Семеняка, пише NV передають Новини України – НСН.

За словами Семеняки, у паспортному сервісі Варшави впродовж двох днів відбувається «жах». Люди обурені і заявляють про готовність до останнього чекати на документи. Також просять нести їм їжу, одяг та ліки.

«Люди приїжджають забирати документи. Вони отримали повідомлення, що документ готовий. Наприклад, вчора це з’явилося о 10:00. Люди приїхали о 9:00, 7:00, щоб забрати документи. І о 9:00 все було добре, а о 10:00 людям кажуть, що ми вам документи не видамо, робіть, що хочете…», — сказав Семеняка.

За його словами люди у Варшаві обурені через те, що «заплатили гроші й не можуть отримати свої документи». Семеняка розповів,, що у паспортному сервісі були сутички, туди викликали поліцію.

«Поліція приїжджає, розбирається, але все одно не може допомогти… Від цих працівників [паспортного сервісу] мало що залежить, вони також були постфактум поінформовані…Дуже складна ситуація, сьогодні у Варшаві 300 людей написали, що вони блокують ДП Документ. [Кажуть], щоб туди ніхто не заходив і не виходив. І вони там будуть стояти, чоловіки, зокрема, до того часу, доки не отримають свої паспорти…», — додав він.

Там відбувається жах 300 українських чоловіків блокують паспортний сервіс у Варшаві

Як пише польське видання Rzeczpospolita, працівники української консульської установи спершу надіслали повідомлення людям, що їхні документи готові. Після цього не видали їх пославшись на технічний збій, тимчасовою поломкою, а також визнанням того, що це було рішення української влади.

Один з чоловіків заявив журналістам, що «пішов би захищати Україну, якби не корупція та злодійство».

Польські журналісти також додали, що за даними ескпертів ринку праці, таке рішення української влади може «вдарити по економіці Польщі», адже багато чоловіків, які працюють на підприємствах країни, не можуть отримати паспорт, щоб продовжувати працювати легально.

 300 українців блокують паспортний сервіс у Варшаві: відео

Призупинення надання консульських послуг – що відомо

Як відомо, 23 квітня 2024 року Міністерство закордонних справ України оголосило про тимчасове припинення прийому нових заяв на вчинення консульських дій від громадян України чоловічої статі у віці від 18 до 60 років, починаючи з 23 квітня.

Рішення викликало справжню паніку за кордоном. В українських консульствах збиралися величезні черги бажаючих отримати послуги, поки ті ще надавалися. Як, зокрема, у Варшаві.

Ще новини України і світу: Призупинення надання консульських послуг: з’явилося роз’яснення МЗС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×