Купити квартиру в Дніпрі

Російський опозиціонер Навальний помер у виправній колонії

Російський опозиціонер Навальний помер у виправній колонії

Російський опозиціонер Навальний помер у виправній колонії «Полярна сова» у селищі Харп. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням управління федеральної служби виконання покарань, передає НСН.

«Засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого», – йдеться у заяві УФСВП Росії щодо ЯНАО.

У ЗМІ зазначають, що за час ув’язнення Олексія Навального 27 разів відправили до штрафного ізолятора. За словами його близьких, він провів у ШІЗО 308 днів.

Тим часом слідчі проводять перевірку за фактом смерті Навального в колонії  – повідомляє управління СК з ЯНАО.

Скарг на здоров’я від Навального не надходило, – повідомляють в ОНК ЯНАО.

Соратники Навального заявляють, що вони не мають підтвердженої інформації про його смерть. Наразі адвокат Навального вилітає до Харпу, повідомила Кіра Ярмиш.

Міжнародні ЗМІ зазначають, що напередодні Навальний виглядав здоровним і повним сил. Жартував і посміхався.

Ось останнє відео з ним від 15 лютого.

На смерть Навального почали реагувати політики на Заході. Зокрема президент Латвії Рінкевич заявив:

«Що б ви не думали про Олексія Навального як політика, його жорстоко вбив Кремль. Це факт, і він багато говорить про справжню природу нинішнього режиму в Росії. Мої співчуття сім’ї та друзям».

Російський опозиціонер Навальний помер у виправній колонії: за що його судили

навальний

Нагадаємо, Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про “екстремізм”. Такий вирок оголосив Московський міський суд 4 серпня 2023 року.

Навального звинувачували в семи епізодах за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ: про створення екстремістської спільноти, публічні заклики до екстремізму, створення некомерційної організації (НКО), яка зазіхає на права громадян, фінансування екстремістської діяльності, а також залучення неповнолітніх на скоєння небезпечних дій і реабілітація нацизму. Судове провадження за цими епізодами розпочалося у травні поточного року.

Судовий процес відбувався у закритому режимі. До зали засідань суду не пустили навіть батьків Навального. Справа слухалася на виїзних засіданнях у виправній колонії №6 селища Мелехово Володимирської області, де опозиціонер відбуває покарання за попереднім вироком.

Як відомо, у лютому 2021 року суд визнав Олексія Навального винним у “шахрайстві” в рамках справи Ів Роше. Тоді йому дали 2 роки та 8 місяців ув’язнення.

А у березні 2022 Навального визнали винним за статтею про “шахрайство, ” а потім в “образі судді”, призначивши 9 років колонії суворого режиму за сукупністю “злочинів”.

19 років – це загальний термін, який мав провести Навальному в колонії за усіма винесеними вироками.

Раніше ми повідомляли: Терориста Стрєлкова засудили до 4 років колонії: що відбувається біля суду (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×