Купити квартиру в Дніпрі

У РФ проблеми: санкції паралізували російську економіку

Ситуація в російській економіці далека від стійкої, незважаючи на заяви самого кремля. Західні санкції і масовий відтік транснаціональних компаній завдали величезних збитків економіці країни, пише Business Insider з посиланням на статтю дослідників з Єльського університету Джеффрі Зонненфельда і Стівена Тіана. Передає НСН.

У РФ проблеми: санкції паралізували російську економіку

“Ми не можемо потрапити в пастку, думаючи, що для путіна все добре, і не можемо відмовлятися від ефективних заходів тиску на нього”, – пишуть експерти.

Вони зазначають, що передача експропрійованих активів від західних фірм не робить Росію багатшою.

У статті наведені інші причини ослаблення РФ. Так, з лютого 2022 року щонайменше 1 мільйон росіян втекли до інших країн. Це призвело до дефіциту робочої сили, який наблизився до 5 мільйонів працівників, і спричинив високу інфляцію.

Також зазначається, що з росії було вивезено 253 млрд доларів приватного капіталу. Крім того, москва втратила доступ до західних технологій і досвіду, на які покладалися її компанії, а прямі іноземні інвестиції майже повністю вичерпалися.

Ситуація погіршується суворим контролем за рухом капіталу, який зробив російські активи фактично знеціненими на світових ринках. А санкції не дозволяють російським компаніям випускати нові акції чи облігації на західних ринках.

“Росія, яка ніколи не постачала жодної готової продукції – ні промислової, ні споживчої – у світову економіку, паралізована. Вона далеко не економічна наддержава, оскільки практично вся її сировина може бути легко замінена з інших країн. Військова машина приводиться в рух лише за рахунок канібалізації підприємств, які тепер контролюються державою”, – цитує видання дослідників.

Раніше ми писали: 2024 рік для України буде складнішим, за попередній: до чого готуватися українцям

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×