Купити квартиру в Дніпрі

Польща відмовиться від репарацій Германії: відомо причину

відмовиться від репарацій Германії

Новий польський уряд прем’єр-міністра Дональда Туска відмовиться від репарацій Германії за Другу світову війну. Про це пише Euractiv, передає НСН.

Польща відмовиться від репарацій Германії

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський висловлює намір Польщі розглядати альтернативні форми компенсації, такі як відновлення історичних будівель або інвестиції у взаємну оборону.

Зазначається, що попередній консервативний уряд, який втратив владу в грудні минулого року, надіслав дипломатичну ноту до Берліна у 2022 році з проханням виплатити 1,3 трильйона євро репарацій за Другу світову війну. Але лівоцентристська коаліція Туска більше не має наміру продовжувати цю лінію дій, посилаючись на юридичні проблеми.

“Моя попередниця, Анна Фотига, багато років тому відповіла на парламентський запит, що позиція Польщі полягає в тому, що репарації вже були визнані в Потсдамі. На жаль, вони були привласнені Радянським Союзом. На жаль, юридична позиція полягає в тому, що репарації не можуть бути отримані”, – сказав Сікорський.

За словами журналістів, у 1953 році під тиском Радянського Союзу комуністичний уряд Польщі відмовився від усіх претензій на військові репарації. Попередній польський уряд заявив, що угода є недійсною, оскільки Польща не могла вести переговори про справедливу компенсацію, коли залежала від СРСР.

Тим не менш, Сікорський сказав, що Польща повинна спробувати отримати від Німеччини “те, що можливо отримати”, маючи на увазі якусь іншу форму компенсації за окупацію нацистською Німеччиною під час Другої світової війни.

Раніше ми писали: Польща з Україною разом вироблятимуть зброю: що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×