Купити квартиру в Дніпрі

Президент і працівники звільняються з OpenAI: інвестори вимагають повернення творця ChatGPT

працівники звільняються з OpenAI

Сема Альтмана, якого напередодні звільнили з посади гендиректора компанії OpenAI, можуть повернути. Справа у тому, що працівники почали ставити ультиматуми, а президент компанії Грег Брокман подав у відставку. Про це повідомляє видання The Verge, передає НСН.

Президент і працівники звільняються з OpenAI: інвестори вимагають повернення творця ChatGPT

Напередодні стало відомо, що гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман покине свою посаду. Також він вийде зі складу ради директорів.

Зазначається, що правління компанії “більше не має впевненості” в тому, що Альтман здатний керувати OpenAI. Там заявили, що Сем не був “послідовно відвертим” у своїх контактах з правлінням, через що не зміг виконувати свої обов’язки.

Джерела видання зазначають, що рада директорів спочатку погодилася відновити Альтмана на посаді. Втім, вони пропустили крайній термін для прийняття критично важливих рішень – 17:00 за східноєвропейським часом.

Відомо, що низка працівників OpenAI пригрозили, що покинуть компанію, якщо Сема Альтмана не повернуть на пост CEO, а раду директорів не розпустять. Швидке відновлення переговорів свідчить про стан потрясіння всередині компанії після звільнення гендиректора.

Зазначається, що після звільнення Брокман та Альтман вивчали можливість заснування іншої компанії. Ба більше, у п’ятницю, 17 листопада, старші дослідники компанії теж подали у відставку, а найближчими днями очікується серія нових звільнень.

Найбільший інвестор компанії, глава Microsoft Сатья Наделла висловив обурення щодо звільнення Альтмана, але він все ще прихильний до співробітництва з компанією. Водночас ситуація викликає питання щодо лідерства OpenAI та її здатності орієнтуватися у конкурентному середовищі.

Раніше ми писали: Податки і пільги: зміни в Німеччині з листопада 2023 року

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×