Купити квартиру в Дніпрі

У Москві повідомили про атаку морських дронів на 2 російські військові кораблі в Чорному морі

У Москві повідомили про атаку морських дронів на 2 російські військові кораблі в Чорному морі

Міністерство оборони Росії заявило про атаку морських безпілотників на два російські військові кораблі в Чорному морі за 340 км від Севастополя. Нібито дрони були знищені

Про це розповідає НСН з посиланням на РБК-Україна.

У Москві стверджують, що атаку було здійснено 1 серпня трьома морськими безекіпажними катерами на патрульні кораблі “Сергей Котов” та “Василий Быков” Чорноморського флоту. Ці кораблі намагалися контролювати “судноплавство у південно-західній частині Чорного моря”.

У Москві повідомили про атаку морських дронів на 2 російські військові кораблі в Чорному морі

У Москві заявили про атаку морських дронів на два російські військові кораблі в Чорному морі

“Під час відбиття атаки всі три безекіпажні катери противника знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів. Кораблі “Сергій Котів” і “Василь Биків” Чорноморського флоту продовжують виконувати поставлені завдання”, – йдеться в повідомленні міністерства

Ситуація у Чорному морі

Нагадаємо, у липні Росія вийшла з “зернової угоди”, яка дає змогу безпечно вивозити продовольство з портів Великої Одеси. Після цього в Москві заявили, що планують атакувати торгові судна у Чорному морі.

Проте аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Чорноморський флот не дасть Москві можливості блокувати Україну, зокрема через побоювання військової конфронтації з країнами НАТО в цьому регіоні.

Україна активно використовує морські дрони для атак на російські військові кораблі та окупований Севастополь. Скоріш за все Кримський міст також був підірваний за допомогою безпілотників.

Ще новини України: Навіщо Росія атакує південь України – пояснили в ISW

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×