Купити квартиру в Дніпрі

Норвегія передасть Україні F-16 з більш дальніми ударними можливостями

Норвегія передасть Україні F 16 з більш дальніми ударними можливостями

Норвегія передасть Україні F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту

Про це сказав міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде на брифінгу в Києві 15 квітня, повідомляє НСН.

«Ми будемо передавати норвезькі F-16 — оновлені, в хорошій формі. Разом із данськими та нідерландськими колегами проводиться підготовка українських пілотів. Можливо, там будуть навіть більш дальні ударні можливості, які зараз дуже важливі для України», — сказав він.

Норвегія передасть Україні F-16 з більш дальніми ударними можливостями

Норвегія передасть Україні F 16 з більш дальніми ударними можливостями

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде

Міністр додав, що серед винищувачів, які планують передати, є оновлені, «у кращій бойовій формі», і деякі фюзеляжі, які можна використовувати для ремонту.

«Маючи досвід в обороні, я знаю, що F-16 — це дуже потужна платформа і залежить від того, як її оснастити. Це хороший літак, дуже просунута технологічна платформа. Але головне — стан озброєння, який навісять на платформу. Тому разом, як система, це буде доволі значний внесок, і літаки, які будуть у льотній здатності, будуть із найновішим озброєнням», — сказав Еспен Барт Ейде.

Глава МЗС Норвегії зазначив, що на перемовинах із МЗС України також обговорювали передання систем ППО для України та підтримку для забезпечення цілісності енергопостачання.

«Головна тема перемовин — системи ППО. Норвезькі системи NASAMS надзвичайно добре себе зарекомендували в Україні, і ми вдячні, що уряд Норвегії докладає зусиль, щоб Україна мала більше таких систем. Але уряд Норвегії також має інструменти та можливості, щоб допомогти нам отримати системи Patriot з інших країн», — сказав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Ще новини України: Існує великий ризик руйнування фронту в Україні – Politico

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×