Купити квартиру в Дніпрі

Допомога Україні від США – демократи відчайдушно намагаються врятувати законопроекти

Допомога Україні від США демократи відчайдушно намагаються врятувати законопроекти

В американському Конгресі вирішують питання, чи надаватиметься допомога Україні від США. Демократи намагаються «витягнути» законопроекти Джонсона щодо фінансування допомоги нашій країні. Це безпрецедентний крок

Про це повідомляють Новини України – НСН з посиланням на Axios.

18 квітня чотири демократи в Комітеті з питань регламенту Палати представників підтримали законопроекти спікера Майка Джонсона, який є республіканцем. “За” віддали голоси також п’ять членів Республіканської партії, але троє проголосували “проти”.

Не підтримали закони Джонсона Томас Массі, Ральф Норман і Чіп Рой – праві прихильники жорсткої лінії Республіканської партії.

Без голосів демократів чотири законопроекти Джонсона не вдалося б “витягнути” для розгляду у Палаті представників. Видання зазначає, що демократи відступили від звичних політичних норм.

Допомога Україні від США – демократи відчайдушно намагаються врятувати законопроекти

Допомога Україні від США демократи відчайдушно намагаються врятувати законопроекти

Майк Джонс

Комітет з питань регламенту зазвичай складається з лояльних до спікера членів, але колишній спікер Кевін Маккарті включив радикалів до складу, щоб заспокоїти правих прихильників жорсткої лінії.

“Такого роду об’єднання партій у комітеті не відбувалося за весь час мого перебування тут”, – сказав конгресмен Ден Кілді, який служить у Конгресі вже понад 10 років.

Він зазначив, що це безпрецедентний крок для американського Конгресу.

Як відомо, американські законодавці з вересня 2023 року не можуть домовитися про продовження фінансування допомоги Україні. Республіканці блокують рішення.

Щоб надати допомогу Україні, спікер Палати представників США Майк Джонсон запропонував розділити законопроект Сенату на чотири окремі документи. Пакет допомоги Україні на 60 млрд доларів будуть розглядати окремо від Ізраїлю та Тайваню.

Ще новини України і світу: $61 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×