Купити квартиру в Дніпрі

Чи закриватимуть інші станції метро в Києві найближчим часом – офіційна відповідь

Чи закриватимуть інші станції метро в Києві найближчим часом офіційна відповідь
фото УНІАН

У грудні деякі станції метро в Києві закрили через загрозу підтоплення. Рух обмежено синьою гілкою метро між станціями Деміївська та Теремки.

Це пов’язано з ремонтом перегінного тунелю. Водночас станцій, які зараз потребують термінового позапланового ремонту, в київському метро немає.

Про це розповів начальник КП “Київський Метрополітен” Віктор Брагінський в інтерв’ю РБК-Україна, передає НСН.

“Підприємство веде постійний періодичний нагляд і спостереження за тунельними спорудами на всіх ділянках ліній метрополітену. Особливо на тих, які побудовані у складних інженерно-геологічних та гідро-геологічних умовах. На цей час станцій, які потребують термінового позапланового ремонту, в київському метро немає”, зазначив Віктор Брагінський.

Він додав, що всі зараз тунельні споруди метрополітену знаходяться в задовільному технічному стані. Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені.

Водночас через фізичну зношеність і необхідність поліпшення експлуатаційних характеристик передбачається проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів між станціями Почайна та Тараса Шевченка Оболонсько-Теремківської лінії, додав голова “Київського метрополітену”.

Ремонт на цій ділянці планується влітку 2024 року. У КП “Київський метрополітен” обіцяють, що рух поїздів перекривати повністю не будуть. Швидше за все, на ділянці організують почерговий човниковий рух одним тунелем в обидві сторони. Планується зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно.

Відзначимо, на ділянці між станціями “Почайна” і “Тараса Шевченка” київського метрополітену просідає тунель. Закриття тунелю на ремонт призведе до збільшення інтервалу руху поїздів.

Рух поїздів на Оболонсько-Теремківській лінії київського метрополітену частково припинили 9 грудня через загрозу підтоплення. Тоді закрили відразу шість станцій.

Ще новини України: У Києві безпекові навчання – розгортають блокпости та перевіряють транспорт

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×