Купити квартиру в Дніпрі

Закриття метро у Києві – як зміниться організації дорожнього руху в столиці

Закриття метро у Києві – як зміниться організації дорожнього руху в столиці

Через закриття метро у Києві запроваджують зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

Як передає НСН, про це 9 грудня повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко після засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

Він зазначив, що через закриття деяких станцій підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно, його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

«Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці», зазначив міністр.

Які зміни очікуються

Зі слів Клименка, у Києві:

  • збільшать пропускну спроможність громадського транспорту;
  • відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора;
  • перенесуть для зручності зупинки громадського транспорту;
  • змінять деякі дорожні знаки;
  • патрулі працюватимуть у посиленому режимі.

«Детальніше про зміни розкажуть у Департаменті патрульної поліції. Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці», додав Клименко.

Доповнено о 12:40. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів деталі змін в організації дорожнього руху  на Либідській площі міста Києва.

Так, рух розворотними кільцями на площі Либідській дозволять лише транспортним засобам, які перевозять пасажирів за встановленими маршрутами. Для всіх інших транспортних засобів розворот організують за маршрутом: вулиця Велика Васильківська — вулиця Ковпака — вулиця Антоновича.

Для контролю та регулювання дорожнього руху на кінцевих зупинках громадського транспорту будуть додаткові екіпажі патрульної поліції. Пізніше на площі Либідській встановлять дорожні знаки, які дозволятимуть рух розворотними кільцями лише для громадського транспорту.

Для зручності пасажирів патрульні пропонують додатково облаштувати зупинку громадського транспорту по вулиці Антоновича, 176 (поряд з ТРЦ «Ocean Plaza»).

Закриття метро у Києві – що відомо

Рух поїздів від станції метро «Деміївська» (включно) до «Теремків» припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська» (вона буде кінцевою). Працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту. Подробиці читайте ТУТ.

Ще новини України: єВідновлення в Дії — стартують перші виплати для капітального ремонту житла

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×