Купити квартиру в Дніпрі

Мешканець Запоріжжя продавав передані для ЗСУ автомобілі (фото)

Мешканець Запоріжжя продавав передані для ЗСУ автомобілі (фото)

Мешканець Запоріжжя продавав передані для ЗСУ автомобілі. Його злочинні дії було викрито, а йому повідомили про підозру. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, передає НСН.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру мешканцю міста Запоріжжя за фактом незаконного продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством встановлено, що  на протязі 2023 року різними благодійними фондами до країни завозилися  автомобілі – як гуманітарна допомога. Транспортні засоби  були призначені для потреб підрозділів ЗСУ. Але підозрюваний , отримавши від невстановлених в ході досудового розслідування осіб автомобілі, вирішив незаконно ними розпорядитися з метою отримання прибутку – продати. З цією метою підшукував покупців. Про це дізнались правоохоронці. Під час контролю за вчиненням злочину підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Мешканець Запоріжжя продавав передані для ЗСУ безкоштовно автомобілі

При проведенні  санкціонованих обшуків було вилучено 23600 доларів США (імітаційні), 5 транспортних засобів, мобільні телефони, флешнакопичувачі, декларації про перелік товарів, договори пожертви, акти приймання – передачі між благодійними фондами.

Мешканець Запоріжжя продавав передані для ЗСУ безкоштовно автомобілі

Наразі тривають необхідні слідчі дії. До вчиненого перевіряються інші особи причетні до незаконної схеми.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Запорізькій області, за оперативного супроводу УСБУ в Запорізькій області.

Ще новини України: Гучне вбивство у Нікополі: затримано підозрюваного у розстрілі заступника мера

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×