Купити квартиру в Дніпрі

На Буковині священник УПЦ МП не відкрив храм для похорону воїна (відео)

На Буковині священник УПЦ МП не відкрив храм для похорону воїна (відео)

На Буковині священник УПЦ МП не відкрив храм для відспівування захисника України. Обряд провели біля храму, повідомляє НСН з посиланням на сайт TheBest.

Тіло загиблого на війні Василя Катана не впустили до храму у селі Задубрівці колишнього Заставнівського району на Буковині. Про цей інцидент повідомив священник ПЦУ Роман Грищук.

«Знову похорон Героя. Воїн Василь Катан родом із Багринівки колишнього Глибоцького району. Жив у Задубрівці Заставнівського. Сам виявив бажання захищати Україну. Побачив автобус, що віз військових на війну, зупинив, і попросився з ними! Сказав: “Я теж хочу захищати свою Україну!”. Тіло воїна не пустили до храму! Відспівувати довелося під храмом! Бо надто багато зібралося патріотів. “Батюшка” Віталій Дуров запереживав, що надто багато зібралося патріотів і можуть занести тіло воїна, а його “тєлєса” викинуть разом із Московським Патріархатом із храму», розповів він.

Громада храму уже 4 роки, як провела збори і абсолютною більшістю голосів перейшла до ПЦУ.

Священник УПЦ МП не відкрив храм для відспівування захисника України: відео

«Але священник із десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали громаду до церкви. Громада хотіла мирним шляхом вирішити проблему. Було багато судів. Усі вирішили питання на користь громади і ПЦУ. Але “батюшці” закони України не указ, Біблія і мораль теж! Москва сказала стояти до останнього! Тому вони взяли храм у заручники, наклали безліч замків, броньовані двері, постійне чергування, а громада молиться на вулиці уже 4 роки…», зазначив Роман Грищук.

Він також додав, що священник УПЦ МП Віталій Дуров навіть на шостому році війни не визнав Росію агресором.

«Щодо Дурова, є про що поговорити з фахівцями із СБУ. Бо він навіть на 9  році війни не міг визначитися, чи українці самі між собою б’ються, чи все-таки на них хтось напав. І не міг він погодитися, що то Росія напала і вона є агресор. Це щоб ви розуміли, що вони за «українська Церква «!», – наголосив Грищук, додавши відео розмови з Віталієм Дуровим.

Ще новини України:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×