138
138

Виплати ВПО за червень профінансовано у повному обсязі – Мінсоцполітики

Виплати ВПО за червень профінансовано у повному обсязі – Мінсоцполітики

Виплати ВПО за червень 2024 року профінансовано у повному обсязі. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Виплати на проживання для ВПО залишаються вагомим інструментом підтримки від держави для українців, які змушені були залишити свої домівки через повномасштабну війну, – кажуть у Мнісоцполітики, передають «Новини України – НСН»

Зазначається, що ці виплати допомагають подолати найважчий період налагодження життя на новому місці, інтегрування в нову громаду, пошуку нової роботи.

Виплати ВПО за червень профінансовано у повному обсязі

У Мінсоцполітики запевняють, що виплати на проживання ВПО за червень було профінансовано у повному обсязі, тобто всім, хто має право на їх отримання, кошти поступили на банківські рахунки до кінця місяця. Загалом на виплати для ВПО було спрямовано понад 2,9 млрд. грн.

Після витрат на безпеку та оборону країни, на яку кошти спрямовуються першочергово, соціальні виплати залишаються другими за значимістю. Їх фінансування є пріоритетним і відбувається завдяки підтримці міжнародних партнерів, – додають у Міністерстві

Нагадаємо, що у червні виплати ВПО надійшли отримувачам із затримкою, що змусило переселенців понервувати, адже для багатьох це – єдине джерело доходу. Що стало причиною затримок – невідомо. Раніше віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук повідомляла, що гроші на цю допомогу у бюджеті є. Більше того, коштів вистачило б навіть для того, аби розширити коло отримувачів виплат, до чого і закликає Верещук.

Також зазначимо, що деяким переселенцям кошти надійшли не в повному обсязі. В органах соцзахисту пояснюють це збоями у програмі і обіцяють виправити ситуацію.

Можливо, вам також буде цікаво: Якщо ВПО не отримує виплати: яка ще допомога передбачена для переселенців

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.

Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×