194
194

3 червня стартує реєстрація на грошову допомогу у шести областях від Естонської ради у справах біженців

3 червня стартує реєстрація на грошову допомогу у шести областях від Естонської ради у справах біженців

3 червня стартує реєстрація на грошову допомогу у шести областях від Естонської ради у справах біженців. Українці, які оформлять таку допомогу, зможуть отримати кошти у розмірі 3600 гривень на місяць – впродовж трьох місяців. Розповідаємо деталі.

3 червня стартує реєстрація на грошову допомогу

Благодійники повідомили, що у понеділок 3 червня буде відкрита реєстрація на термінову багатоцільову грошову допомогу для домогосподарств, що були вимушено евакуйовані або безпосередньо постраждали від обстрілів/ракетних ударів в зоні активних бойових дій.

Багатоцільова грошова допомога надається найбільш вразливим категоріям населення для покриття  базових потреб, у тому числі продукти харчування, засоби гігієни та тимчасове житло. Розмір багатоцільової грошової допомоги: 3600 грн на місяць на 1 члена домогосподарства впродовж 3-х місяців.

Хто може подати заявку

Програма спрямована на допомогу домогосподарствам Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей із низьким рівнем доходу, що належать до вразливих категорій та на момент звернення перебувають у зазначених регіонах.

Пріоритетні вразливі групи:

  • Домогосподарства з дітьми, очолювані одинокою матір’ю / одиноким батьком
  • Домогосподарства, в яких жінка виступає єдиним годувальником
  • Домогосподарства з вагітними жінками
  • Домогосподарства з 3 і більше дітьми до 18 років
  • Домогосподарства з дітьми до 2 років
  • Домогосподарства з особами з інвалідністю 1 або 2 групи
  • Домогосподарства з особами, які мають тяжкі захворювання та потребують дороговартісного лікування
  • Домогосподарства, які складаються з людей похилого віку (60+)
  • Домогосподарства, в яких повністю або частково зруйноване житло
  • Домогосподарства, члени яких отримали поранення або загинули внаслідок активних бойових дій

Гуманітарна багатоцільова грошова допомога надається на основі індивідуальної оцінки домогосподарств з урахуванням різних соціально економічних критеріїв та критеріїв  вразливості. Всі вразливості повинні бути підтверджені відповідними документами.

Наявність категорії є необхідною умовою для участі в  програмі, але не є гарантією отримання грошової допомоги. Рішення про попереднє схвалення ухвалюється на підставі інформації, наданої головним заявником, що представляє домогосподарство у комунікації з командою Естонської ради у справах біженців. Багатоцільова грошова допомога перераховується на банківський рахунок, зазначений головним заявником.

Увага! Домогосподарства, які протягом останнього місяця були переміщені, вимушено евакуйовані або безпосередньо постраждали від обстрілу/ракетного удару у зоні дії програми, можуть подати терміновий онлайн запит про надання багатоцільової грошової допомоги. В такому випадку факт настання однієї з вказаних подій має бути підтверджено відповідними документами.

 

Домогосподарства, які отримують аналогічну допомогу від інших гуманітарних організацій, будуть виключені з програми надання допомоги від Естонської ради у справах біженців.

Домогосподарства, які мають на це право, можуть отримувати багатоцільову грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців не частіше одного разу на рік.

Винятки: Повторно подати заяву на отримання багатоцільової грошової допомоги можна не раніше, ніж через шість місяців після отримання попередньої виплати, якщо домогосподарство набуло нового статусу вразливості на момент повторного звернення. Ці правила не поширюються на найбільш вразливі домогосподарства, які належать до категорій, що мають право на отримання термінової грошової допомоги.

Примітка: домогосподарства можуть звертатися за допомогою до інших гуманітарних організацій після закінчення тримісячного періоду надання допомоги без необхідності очікування, за умови дотримання критеріїв відбору кожної організації.

Як подати заявку

3 червня стартує реєстрація на грошову допомогу у шести областях від Естонської ради у справах біженців

Реєстрація на отримання грошової допомоги через колл-центр тимчасово призупинена. Це пов’язано з розширенням можливостей команди благодійників щодо проведення виїзної фізичної реєстрації в цільових громадах.

Якщо ви зараз перебуваєте в зоні дії програми і маєте особливі обставини (зокрема, раптові та несподівані події, пов’язані з військовими діями, та/або інші підстави, що дають право на отримання термінової допомоги), ви можете подати онлайн-запит.

Реєстрація буде відкрита щопонеділка протягом певного часу.

Щоб отримати більше інформації про програму, дізнатись як зареєструватись, подати запит на технічну підтримку, залишити відгук або скаргу, ви можете звернутись на гарячу лінію Естонської ради у справах біженців за номером 0-738-617-998 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00 або залишити відгук/скаргу онлайн.

Подати запит, заповнити анкету і дізнатися більше деталей можна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Можливо, вам також буде цікаво: Багатоцільова грошова допомога в Україні: 20 організацій, які її надають

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×