Купити квартиру в Дніпрі

Уряд звільнив від орендної плати деяких українців: подробиці

звільнив від орендної плати

Уряд звільнив від орендної плати деякі категорії українців. Рішення було ухвалено сьогодні. Розповідаємо подробиці і кого стосуються пільги.

Про врегулювання питання оплати за оренду державного та комунального майна у період воєнного стану повідомили у Мінреінтеграції, передають Новини України – НСН.

Сьогодні Уряд вніс зміни до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану».

Кого уряд звільнив від орендної плати

Уряд звільнив від орендної плати деяких українців: подробиці

Зокрема, вирішено:

  • Звільнити від орендної плати фізичних осіб та ФОП, призваних на військову службу.
  • Припинити нарахування орендної плати орендарям державного та комунального майна, розташованого на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або на тимчасово окупованих територіях відповідно до Переліку територій, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 (зі змінами).

Крім того:

  • Дозволити комунальним підприємствам, які повністю або частково фінансуються за рахунок місцевого бюджету, оренду державного майна без проведення аукціону для цілей облаштування гуртожитків для ВПО за ціною 1 гривня за 1 квадратний метр площі.

Відповідні зміни були розроблені Фондом державного майна України у співпраці з Мінреінтеграції та іншими відомствами.

Уряд звільнив від орендної плати деяких українців: подробиці

Ще новини України: Виплати ВПО: відповіді на 10 найпоширеніших питань

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×