Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В АТБ немає Roshen – чим замінять відому торгову марку

Першими про те, що Roshen немає в АТБ, а точніше, вже скоро не буде, заговорили в мережах, і НСН готував матеріал на цю тему.

Ми спілкувалися зі співробітниками одного з маркетів мережі, які підтвердили нам, що відомий кондитерський бренд не буде більше продаватися в АТБ.

Чому так сталося і чим замінять Roshen? Про це – нижче.

Зараз У магазинах мережі АТБ розпродують залишки кондитерських товарів Roshen, а нових поставок не передбачається. Як стало відомо, мережа та виробник не продовжили договір про співпрацю на 2022 рік. І це не перший гучний “розрив стосунків” у мережі АТБ. Зокрема, у лютому 2021 року з її полиць зникла продукція холдингу МХП, виробника курятини під ТМ Наша Ряба. Ще раніше з продажу в АТБ зникали, а потім поверталися напої Coca-Cola. Про це пише видання LIGA.net.

У корпорації АТБ не коментують ситуацію з “Рошен”, тож причини непродовження контракту залишаються поки що невідомими.

Такі випадки бувають не часто, зазвичай, компанії знаходять компроміс.Адже розрив несе збитки обом сторонам.

Обидві сторони втрачають обіг та лояльність споживачів”, – каже Марина Сергієнко, в.о. гендиректора продуктової мережі Коло.

Топменеджер однієї з регіональних мереж поділився з журналістами інформацією, що, за його даними, АТБ-маркет продавав продукції Roshen на 2,5 млрд грн на рік.

Компанія не публікує консолідовану звітність. Але зважаючи на дохід КК Рошен, дочірнього підприємства холдингу, на яке, за даними Forbes, припадає близько 2/3 виторгу Roshen, закінчення співпраці з АТБ-маркетом суттєво вдарить по кондитерському бізнесу. У 2020 році, згідно з інформацією Opendatabot, КК Рошен торгувала на 17,4 млрд грн (дані за 2021 рік ще не публікували).

Для АТБ-маркету це також відчутні втрати. Обіг мережі в 2021 році склав 179,8 млрд грн (з ПДВ), тому частка Roshen у цьому показнику становить 1,4%.

“АТБ буде складно замінити Roshen, споживачі шукатимуть його в іншому місці”, – говорить топменеджер однієї з мереж, що розвивається в центральному регіоні, який попросив про анонімність.
Оптимістичний сценарій розвитку подій він бачить у тому, що сторони протягом місяця дійдуть згоди, інакше у компаній будуть відчутні грошові втрати.

“Думаю, що Roshen та АТБ домовляться, як це було з Coca-Cola минулого року”, – говорить Віктор Корсак, засновник VolWest Group (розвиває продуктову мережу Наш Край).
Якщо ж цього не відбудеться, то АТБ доведеться знайти заміну “Рошен”.

У ЗМІ вже з’явилася інформація, що мережа збирається розширювати власне виробництво. Корпорація АТБ має актив у вигляді кондитерської фабрики “Квітень”, яка випускає бісквітно-кремові торти, печиво, вафлі та інші солодощі. Можливо, продукція цієї фабрики незабаром активніше почне з’являтися в АТБ. Також в асортименті у рітейлера залишаться дніпропетровські і імпортні солодощі.

Полиці супермаркетів у жодному разі не залишаться пустувати. Їх займе продукція дніпропетровських виробників АВК та Millenium, які як і Roshen випускають шоколад, цукерки та батончики. АТБ реалізує власну продукцію під маркою “Своя лінія”, під якою також представлені шоколадки, зефір, печиво, рулети, батончики, халва та еклери.З хлібобулочних виробів АТБ реалізує продукцію заводу “Київхліб”, а також булочки, пиріжки та круасани власного виробництва під брендом “Розумний вибір”.

АТБ відмовився від продукції ROSHEN – чи відповідає ця інформація дійсності

Українці вимагають повернути продукцію Roshen в АТБ: як оформити скаргу

АТБ отказался от продукции ROSHEN – правда ли это

Украинцы требуют вернуть продукцию Roshen в АТБ: как оформить жалобу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×