Купити квартиру в Дніпрі

Скільки військових у Росії в резерві і чи може вона наступати одразу на декількох напрямках

Скільки військових у Росії в резерві і чи може вона наступати одразу на декількох напрямках

Скільки військових у Росії в резерві і чи може армія окупанта наступати одразу на декількох напрямках? Відповідь на це питання дали в американському Інституті вивчення війни.

Скільки військових у Росії в резерві

Наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Військове командування РФ, імовірно, буде змушене вибрати одну основну дію під час очікуваного літнього наступу.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Новини України – НСН.

Інститут з посиланням на українського військового оглядач Костянтина Машовця зазначає, що за останні 6-8 місяців окупанти накопичили в оперативних і стратегічних резервах щонайбільше 60 тис. осіб].

ISW припускає, що ці резерви належним чином не навчили або не оснастили. Раніше РФ використовувала їх в основному як резерви живої сили для переукомплектування та посилення підрозділів, які ведуть наступальні атаки.

Фахівці інституту вважають, що російські резерви оперативного та стратегічного рівнів навряд чи будуть готові діяти як сили проникнення першого ешелону або як сили експлуатації другого ешелону, здатні проводити ефективні широкомасштабні загальновійськові напади.

Цих, як повідомляється, обмежених російських резервів на оперативному та стратегічному рівнях, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Російське військове командування, ймовірно, буде змушене вибрати один основний напрямок під час очікуваного літнього наступу, якщо воно має намір використовувати ці резерви для підтримки широкомасштабної наступальної операції, – йдеться у звіті

Ще новини України: Росія помітно збільшила темпи наступу скрізь: біля Часового Яру на 200% – ISW

Також ми писали: Чому Путін заговорив про мир саме зараз і як до цього ставитися

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×