Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський розповів, що буде, якщо Захід припинить підтримувати Україну фінансово

Зеленський розповів, що буде, якщо Захід припинить підтримувати Україну фінансово

Зеленський розповів, що буде, якщо Захід припинить підтримувати Україну фінансово. Про це президент сказав під час спілкування з представниками африканських ЗМІ, передає НСН з посиланням на УНІАН.

За словами Зеленського, без фінансової підтримки від західних партнерів Україні фактично доведеться обирати між соцвиплатами і фінансуванням армії.

Важливе питання – фінансова підтримка щодо соціальних виплат. Я вам скажу відверто – без підтримки буде дуже складно. Бо всі гроші, які Україна заробляє, все ми віддаємо нашим військовим, – сказав президент

Він додав, що без допомоги від союзників Україні доведеться обирати між соціальним забезпеченням та витратами на армію, і це може спричинити в суспільстві “кризу, яка буде впливати на хід війни”.

Треба буде або зменшувати підтримку військовим, виплати їм, або не давати соціальну допомогу. Тобто, це у будь-якому випадку буде криза. Чи буде вона впливати на хід війни? Так. Чи вона зупинить нашу боротьбу? Ні, – наголосив Зеленський

Зазначимо, що, за словами віцепрем’єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, в Україні майже 40% з отримувачів допомоги як внутрішньо переміщені особи живуть тільки на ці кошти, оскільки не знайшли роботу або вона мало оплачувана.

Верещук зауважила, що часто у важке становище потрапляють матері з дітьми, особливо якщо дитина маленька і її немає з ким залишити.

Як приклад вона навела Харків, де дуже багато внутрішньо переміщених осіб – до 500 тисяч, а при цьому не працюють офлайн школи, дитячі садочки.

Верещук зазначила, що уряд розраховує на допомогу міжнародних партнерів щодо розвитку малого підприємництва, самозайнятості на прифронтових територіях з тим, щоб громадяни могли перекваліфіковуватися, розпочати власну справу тощо.

Ще новини України: Верещук пропонує продовжити виплати ВПО ще одній категорії населення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×