Купити квартиру в Дніпрі

В ОК “Південь” пояснили зменшення ракетних обстрілів – до чого готується росія

В ОК "Південь" пояснили зменшення ракетних обстрілів – до чого готується росія

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пояснила зменшення ракетних обстрілів з боку росії.

Наразі війська рф можуть намагатися накопичити ракети та провести додаткову злагодженість для подальших масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України, як це було минулої осені.

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, інформує НСН з посиланням на РБК-Україна.

Офіцер пояснила, з чим може бути пов’язане зменшення застосування ракетного озброєння противником останнім часом за повітряних атак по території України.

“Цілком імовірно, що є необхідність накопичення таких запасів. Тому що хоч в них і були не малі запаси, але вони їх дуже “щедро” використовували. І виробництво (ракет – Ред.,) хоча й існує, воно досить ускладнене та уповільнене”, зазначила Гуменюк.

керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк

Водночас вона звернула увагу, що російські загарбники можуть накопичувати ракетне озброєння “в конкретних цілях”.

“Це може бути пов’язано із підготовкою до так званого “періоду блекаутів”, які вони анонсували й продовжують педалювати цю тему”, сказала вона.

Також є розуміння, що військам рф потрібна додаткова злагодженість стосовно таких атак. А з цим у противника могли виникнути складнощі після удару Сил оборони України по штабу Чорноморського флоту рф у тимчасово окупованому Севастополі у Криму, додала Гуменюк.

“Необхідно проводити навчання пілотів, злагодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття “верхівки” Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі”, пояснила вона.

Росія збільшує атаки дронами, а не ракетами

Нагадаємо, за словами спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами у російських атаках по території України.

Також представник ПС ЗСУ пояснив причини такої тактики ворога тим, що для росії застосування дронів-камікадзе легше, швидше і дешевше, а ракети швидко виготовляти не вдається, особливо в умовах західних санкцій.

Ще новини України: Нічна атака по Україні 10 жовтня – де і скільки ворожих безпілотників було знищено

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×