Купити квартиру в Дніпрі

В іранському дроні Mohajer-6 знайшли український компонент – як він туди потрапив

Mohajer-6

В іранському безпілотнику Mohajer-6, який російські окупанти застосовували проти України, знайшли іноземне комплектовання, зокрема компонент українського виробництва.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України в сюжеті Військового телебачення України, передає НСН.

Іранський безпілотник вдалося вполювати над Чорним морем, поблизу Одеси понад місяць тому. Його ураження відбулося через те, що уламок української ракети влучив у масляний картер двигуна «Мохаджера».

Циліндр двигуна цього апарату вибухнув, але сам безпілотник не розвалився, тож його розібрали та вивчили. Фахівці ГУР знайшли докази його іранського походження, зокрема написи на фарсі в апараті.

Розвідники порівняли знайдений безпілотник із раніше представленими дронами його компанії-виробника. Як зазначається, на три чверті його комплектовання є американським. Є також комплектовання з Японії, Китаю, Швеції, Австрії.

«Є навіть українського виробництва — один компонент, але він є. Зараз наші служби дізнаються, як він туди потрапив»,сказав Василь, представник ГУР МОУ.

Усі ці складові — цивільні та купити їх може будь-хто, стверджують у Військовому телебаченні України. Через це «Мохаджер» програє за характеристиками конкурентам.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×