Купити квартиру в Дніпрі

Українцям радять вже зараз подавати заявки на субсидію

субсидію

Уряд запевняє, що субсидію в новому опалювальному сезоні отримають всі, хто її потребує. Але подавати заявки на її призначення слід уже зараз.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі “Суспільне Новини”, передає НСН.

У цьогорічному бюджеті на субсидії закладено 36 млрд гривень. Але за оцінками експертів, потреба в субсидіях до кінця року становитиме 80-90 млрд гривень. Де братимуть решту потрібних грошей, наразі невідомо. Можливо – з міжнародної допомоги, яка буде надходити в Україну, а можливо – за рахунок додаткової емісії гривні.

В усякому разі, уряд обіцяє, що без допомоги не залишиться жодна сім’я. Субсидію отримають усі, хто її справді потребує. Єдина умова для тих, хто її раніше не отримував – заяву на призначення субсидії та необхідні документи треба подавати якомога раніше.

Спершу буде проведено розрахунок розміру субсидії.

“Спочатку – на жовтень, як міжопалювальний місяць, далі вже – на листопад. Єдине, що, можливо, буде змінено адміністрування. Але для людей це жодним чином не буде непомітно. Тому наразі ми можемо сказати, що програма житлових субсидій в опалювальний період входить стабільно і ті люди, які отримували субсидію раніше, продовжать її отримувати”,сказав Музиченко.

Він закликав громадян, які не мають можливості оплачувати самостійно ЖКП з урахуванням факторів війни та зміни доходів уже зараз подумати, чи потрібна їм субсидія.

На сьогодні сумарна заборгованість українців за комунальні послуги становить вже понад 130 мільярдів гривень. Частина цієї суми перейшла ще з довоєнного періоду. А частина приросла вже під час війни. Адже багато громадян зараз не платять за комуналку. Тому уряд закликає всіх, хто може платити, максимально розрахуватись до початку опалювального сезону, аби дати можливість комунальникам пройти його без катаклізмів.

Українцям радять запасатися продуктами на зиму

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×