Купити квартиру в Дніпрі

У якому напрямку відбудеться черговий російський наступ – прогноз ISW

російський наступ

Інститут вивчення війни зробив прогноз, де може відбутися новий російський наступ.

Наступний російський наступ, скоріш за все, відбудеться не у напряму міста Запоріжжя, а в Луганській області, йдеться у прогнозі ISW, передає НСН.

“Навряд чи російські рішучі наступальні операції будуть спрямовані на місто Запоріжжя із західної лінії фронту Донецьк – Запоріжжя, оскільки російські військові продовжують готуватися до наступу на заході Луганської області”, йдеться у звіті ISW.

У якому напрямку відбудеться черговий російський наступ - прогноз ISW

Аналітики взяли до уваги інформацію радника українського мера Маріуполя Петра Андрюшенка про те, що російські військові в Маріуполі розповідають мешканцям, що російські військові віддали наказ про наступ на Вугледар, райони на південний захід від Бахмута, міста Запоріжжя та Запорізької області. Він додав, що Росія також нарощує сили в казармах і населених пунктах на дорогах, що ведуть до передових позицій, і ввела до Маріуполя та його околиць додаткові 10-15 тисяч солдатів. Андрюшенко зазначив, що російські війська, як повідомляється, мають 30 тисяч військових на маріупольському напрямку.

“ISW продовжує оцінювати, що Росія зосереджує війська та військову техніку для проведення рішучого наступу на захід Луганської області та напрямки Бахмута, йдеться у звіті. – ISW продовжує спостерігати за переміщенням Росією військової техніки та елітних підрозділів, а також за підготовкою матеріально-технічного забезпечення в окупованій Луганській області, що підтверджує прогнози Заходу та України щодо наступу в західній частині Луганської області на Бахмут. Російські війська також посилюють атаки на Бахмут, нехтуючи лініями фронту навколо міста Донецьк. Українські військові повідомляють, що російські війська не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для наступу на запорізькому напрямку”.

Росіяни поширюють інформацію, що наприкінці січня вони просунулися у Запорізькій області. ISW не вірить і це як інформаційну операцію, спрямовану на розосередження українських військ напередодні вирішального наступу на сході.

Новий великий наступ Росії – які українські міста перебувають під загрозою

Новий пакет військової допомоги від США – що туди входить

В МЗС Польщі назвали найгірший сценарій завершення війни в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×